VULIN O CRNOJ GORI: Delili smo hleb i pasoš, a sad tvrde da smo okupatori!

Autor: Tanjug

Vesti

28.10.2018

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komentarišući odnos Srbije i Crne Gore za vreme obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata, ministar odbrane Aleksandar Vulin je na humanitarnoj košarkaškoj utakmici u Nišu izjavio da srpska vojska nikad nije bila okupatorska, a one koji u Crnoj Gori o njoj govore kao o okupatorskoj upitao da li tako gledaju i Srbe koji žive u toj državi.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

- Teško je poverovati da ima neko ko tvrdi da je srpska vojska bila okupatorska, a astrougarska je, onda, bila oslobodilačka. Ako srpska vojska nija oslobodila Crnu Goru od Austrougara, onda su oni bili oslobodioci, a Srbi su bili okupatori. Teško je objasniti da postoje političari u našem okruženju, političari sa kojima smo do juče delili isti hleb i imali isti pasoš i isto ime države, političari koji su odlučivali u Beogradu i o Beogradu, da sada tako ružno govore o Srbiji i srpskom narodu, srpskom narodu koji čini trećinu u Crnoj Gori - naveo je Vulin komentarišući odnos crnogorskih vlasti prema 1918. godini. 

Dodao je da se nada da će u Crnoj Gori razumeti da to ne treba da rade, da će razumeti da moraju da budu uz sve svoje državljane i da poštuju sve svoje državljane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Tihomir

28.10.2018 15:20

Ne treba da slusamo sta oni pricaju, mi se skoncetrisimo na nas posao i cilj.

manda

28.10.2018 15:24

Hranis psa da bi te posle ujeo.Jos im dajemo da bespplatno studiraju i zauzimaju rukovodeca mesta u mnogim firmama.Stara prica.

Sanaj

28.10.2018 15:24

Imam utisak da nam crnogorci nikada nisu bili pravi prijatelji.

Mira

28.10.2018 15:26

Prosto je sramotan stav Crne Gore prema Srbiji i ponašanje prema Srbima koji u Crnoj Gori žive. Pa do juče smo bili jedna zemlja, bratski narod. Kome je to u interesu da nas posvađa, kome je to od koristi?