VULIN: Nismo i nećemo dozvoliti reviziju istorije

Autor: Tanjug

Vesti

27.10.2018

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da "nismo i nećemo dozvoliti reviziju istorije" i da "nećemo dozvoliti da se prekrajanjem prošlosti opravdavaju događaji iz devedesetih u našoj zemlji, niti pristati na to da su sve žrtve iste".

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA
Aleksandar Vulin

- Ponosni smo na svoju istoriju i nećemo dozvoliti da nam je drugi pišu i zato smo pokrenuli ediciju "Ratnik - istakao je Vulin na tribini "Pokušaj revizije istorije" na štandu ministarstva odbrane na Sajmu knjiga, navedeno je u saopštenju ministarstva odbrane.

Osvrnuvši se na ediciju "Ratnik", Vulin je istakao da su iz svih sredstava informisanja, gde god su mogli, napali tu ediciju.


- Pravo čudo je da nikome ne smeta knjiga u kojoj Haradinaj opisuje kako je ubio policajca i onda nastavio da mirno jede pljeskavicu. Ali ako Srbi progovore svoju istinu to je za svaku osudu i to se mora sprečiti - primetio je Vulin.

Podsetio je i na nameru da se donese rezolucija o genocidnosti srpskog naroda, da Srbi budu jedini narod na planeti Zemlji koji je trebao da bude određen kao genocidan.

Da bi to bilo moguće, dodao je Vulin, morate da promenite istoriju, pa se s tim u vezi, govorilo o Jasenovcu kao o radnom logoru, a unazad, i da je Prvi svetski rat započeo pucnjem Gavrila Principa.

- Da li je moguće da je student izazvao svetski rat? - dodao je on.

 

 

Obeležavanje Velikog rata, naglasio je Vulin, je bio pokušaj da se svetu objavi kraj istorije, da nema tereta, da nema opterećenja i da idemo iz početka, da nema agresora, žrtve, zločina i kazne, svi smo bili nesretne žrtve, potpuno jednake i to je sve.


Da slomite ovaj narod, naglasio je ministar odbrane, da ga jednom zauvek uklonite sa istorijske pozornice, treba da mu promenite istoriju, da počne da se stidi sebe samog i da prihvati da mu drugi pišu istoriju, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Zato smo uveli ediciju "Ratnik" da nam drugi ne pišu našu istoriju, istakao je Vulin.

Na tribini su učestvovali i akademik prof. Dr Darko Tanasković i dr Mile Bjelajac. 

Kako je istakao akademik Tanasković, propitujući problematku revizije istorije, istakao je da srpski narod treba da se trudi da njihova istina o stvarnosti i prošlosti bude što bliža realnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading