Cirkus! Od 34 kazne u Skupštini, opozicionarima 32!

Autor: n1info.com

Vesti

28.10.2018

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici skupštine usvojili su više zakona iz oblasti građevinarstva i saobraćaja, a raspravu o tim predlozima prethodnih dana obeležile su i opomene pojedinim poslanicima opozicije - Raduloviću 16.10. zbog unošenja i konzumiranja hrane u salu. Balša Božović je kažnjen 22.10.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Balša Božović

- Zbog čega se ne ruši hotel na Kopaoniku? Evo 17. put pitam da li će u danu za glasanje podržati amandman da se ozakoni sve što je u prethodne tri godine građeno protiv zakona - upitao je na sednici Božović, na šta je dobio odgovor od predsedavajućeg Veroljuba Arsića: "Pokušavate da napravite haos u Srbiji, pokušavate i ovde u Narodnoj skupštini, izričem vam opomenu".

Marija Janjušević iz Dveri kažnjena je istog dana kao i Božović. "Nije (ministarka Zorana Mihajlović) upozorila ambasadora Kajla Skota kada je rekao da KIM nisu deo Srbije već je to suverena država. Mogli smo da se uverimo da je ona prodala Kosovo", rekla je Janjuševićeva, na šta je dobila opomenu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marija Janjušević

Ove opomene bile su na dnevnom redu sednice Administrativnog odbora kojoj je od opozicije prisustvovala samo predstavnica Dveri.

- Sednice ovog odbora uglavnom zakazujete da biste izricali kazne narodnim poslanicima opozicije i davali odobrenje za nove funkcije poslanicima vlasti... Ukoliko vi mene kaznite zbog toga, na neki način i vi šaljete poruku da Kosovo i Metohija nisu Srbija - rekla je Janjuševićeva.

Niko od članova odbora nije se upuštao u raspravu, a jedini komentar predsednika tog tela, Aleksandra Martinovića (SNS) odnosio se na televiziju N1. "Samo da ovi sa N1 postave svoj mikrofon. Pošto pretpostavljam da Amerikance ništa drugo ne zanima nego sednica Administrativnog odbora".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Veroljub Arsić

Jednoglasnom odlukom svi poslanici opozicije kažnjeni su oduzimanjem po 10 odsto od plate, odnosno po 7.171 dinar. Tako se u ovoj godini broj kazni koje je izrekao Administrativni odbor popeo na 34 od čega je 32 dobila opozicija. Oni će tako za kazne do sada izdvojiti skoro 366 hiljada, a vlast nešto više od 14 hiljada dinara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (90)

Loading
Milija

28.10.2018 06:57

Nikako da se opamete.

Vladana

28.10.2018 07:08

Posao za tuzilastvo. Treba ih kazniti, ali kazniti ih tako da takve uvrede i takvo ponasanje se vise nikada ne ponovi.

Veljko M

28.10.2018 09:42

@Vladana - Vladana:Kada bi poštovali Pravilnik o radu Narodne skupštine, ne bi se ni kažnjavali.

Tamara

28.10.2018 07:09

Opozicija je svesna svoje nemoci i spreman je da na bilo koji nacin privuce paznju gradjana.