NAPREDNJACI I DALJE UBEDLJIVO PRVI: Evo ko bi još prešao cenzus ako bi bili raspisani vanredni izbori

Autor: Tanjug

Vesti

26.10.2018

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada bi vanredni parlamentarni izbori bili održani u nedelju, SNS Aleksandra Vučića osvojio bi vlast sa 53,4 odsto glasova, dok bi Savez za Srbiju Dragana Đilasa dobio svega 10,9 odsto glasova. To pokazuje najnovije istraživanje javnog mnjenja, koje je uradila ugledna beogradska agencija za potrebe jedne zapadne ambasade.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Anketa je sprovedena telefonskim putem uz terensku kontrolu, na reprezentativnom uzorku od 1.283 ispitanika, na teritoriji Srbije bez KiM.

Prema toj anketi, iznad cenzusa su još samo socijalisti Ivice Dačića sa 7,4 odsto podrške. Ispod crte su "Građanski blok 381" Saše Jankovića, za koga bi glasalo 4,1 odsto birača, a za njim sledi Šešeljev SRS, koji ima 3,9 odsto glasova.

Iznad dva odsto podrške su još samo PUPS i Jedinstvena Srbija. Sve ostale stranke i koalicije imaju manje od dva odsto.

Komentarišući ove rezultate potpredsednik SNS Milenko Jovanov ističe da su oni pokazatelji napornog rada i borbe za bolju Srbiju, za koju se naprednjaci svakodnevno bore.

- To pokazuje da narod u Srbiji neće silovanja, vešanja, zabranu rada medijima, državne udare, pljačku i kriminal, što je politika Đilasovog, Jeremićevog i Obradovićevog SZS, nego uređenu i ozbiljnu državu, sređene javne finansije, ekonomski razvoj i nove fabrike, puteve, škole, bolnice, što je politika Aleksandra Vučića.

Sa njim je saglasan i medijski analitičar Saša Borojević, koji ističe da je narod prepoznao da je Srbija svakim danom sve jača na ekonomskom i vojnom planu.

- Postajemo nazavisna država, narod prepoznaje kvalitet i rad i oseća boljitak - zaključuje on. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (133)

Loading
Tijana

27.10.2018 06:00

Najbolji su prvi i ostvareni , a ostali sujetni i frustrirani biju se za dno liste.

Veca

27.10.2018 15:36

@Tijana - Naprednjaci opasno rade svoj posao. Dobri rezultati i podrska naroda su ocekivani.

Daca

27.10.2018 06:00

Zasluzeno prvi ! Svaka cast!

sasa

27.10.2018 06:03

Naravno da su prvi!Naporan rad i borba za bolju Srbiju su stvorili poverenje kod građana!