DARKO GLIŠIĆ O VANREDNIM IZBORIMA: Bolje da ih ne bude, ali ako opozicija baš insistira...

Autor: Tanjug

Vesti

26.10.2018

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Glišić, predsednik Izvrškog odbora SNS kaže da ne vidi razlog za vanredne izbore naredne godine, podseća da su redovni lokalni i parlamentarni početkom 2020, te dodaje da, ukoliko opozicija baš mnogo insistira na tome da se promenilo javno mnjenje, odnosno tvrdi da ljudi razmišljaju značajno drugačije nego kad su dali podršku SNS-u, oni su za izbore uvek spremni.

RepublikaFoto: Tanjug
Darko Glišić

Glišić za portal Telegraf kaže da je za SNS volja građana na prvom mestu, a da je, sudeći po rezultatima nedavnih lokalnih izbora u pojedinim sredinama, očigledno da se volja birača zaista značajno promenila, ali, primećuje, tako što su oni sada neuporedivo više okrenuti ka SNS, manje ka onima koji bi da budu alternativa naprednjacima. 

- Ponavljam, mislim da bi bilo dobro da do 2020. godine izbora ne bude, odnosno da uđemo u redovan ciklus. Ali, ako baš bude insistiranja, onda ćemo izaći na birališta i saslušati šta gradani kažu - navodi Glišić. 

Kako kaže, njemu lično nije problem da izbori budu svake nedelje, ali insistira da je sprovodenja zacrtanih ciljeva i politike koje državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom vodi, na prvom mestu, te da zbog toga izbora ne bi trebalo da bude do redovnog termina.

 

 

A i na tim izborima, kaže, "mi bismo samo osvojili više, a opozicija manje". 

- To je jedina suštinska promena, koja bi se desila - kaže Glišić i napominje da njima do više vlasti nije stalo niti do toga da li će imati 140, 150 ili 170 poslanika u Narodnoj skupštini, "već da na miru sprovedemo politiku, koja jeste dala velike rezultate u Srbiji i koja evidentno pokazuje da se može i drugacije, i bolje, i poštenije, i odgovornije".

Upitan da li je ćešto prisustvo članova Predsedništva stranke na terenu poslednjih dana rezultat disciplinovanja članstva ili ipak najava izbora, Glišić kaže da to nije ništa neobično, da su takve aktivnosti uobičajene i normalne, te da "to pokazuje da smo dostupni građanima, jer nama je jako stalo da ta dostupnost gradanima bude što češća i veća".

 

O rekonstrukciji vlade

Na pitanje da li je potrebna rekonstrukcija Vlade kaže da po njegovom mišljenju premijerka odlično radi svoj posao, i da se pokazala kao neko ko je veoma odgovoran i posvećen zadacima, a da li je rekonstrukcija potrebna, kaže, "stvar je nekih naših razgovora i podrobnije analize". 

- Ne možete ovako i na prvu da kažete, na osnovu onoga da li vam se neko sviđa ili ne, da li treba da ostane ministar ili ne. Već na osnovu onoga šta je uradio, kakve pomake je napravio i na osnovu parametara prema kojima se meri rezultat pojedinacno svakog ministra ili visokog funkcionera - navodi Glišić, ali ne isključuje da će biti razgovora na tu temu, naravno, ukoliko tako odluče unutar stranke. 
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading