MARKO ĐURIĆ U MOSKVI: Imamo bliske veze sa EU, ali održavamo strateško partnerstvo sa Rusijom i Kinom

Autor: Tanjug

Vesti

26.10.2018

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić izjavio je danas u Moskvi da je Srbija na stanovištu da se unilateralizam i upotreba sile u rešavanju sporova moraju zameniti dijalogom i saradnjom.

RepublikaFoto: Tanjug/SNS
Marko Đurić

Đurić je, govoreci na zatvaranju Konferencije azijskih politickih partija (ICAPP), istakao da Srbija, kao država koja je u prošlosti bila žrtva vojne i politicke agresije, ljubomorno cuva svoje pravo da bira sopstveni put. 

- Iako danas imamo bliske ekonomske i političke veze sa EU, istovremeno održavamo tradicionalno bratske odnose sa Rusijom i strateško partnerstvo sa Kinom, i tako ćemo i nastaviti - rekao je Đurić. 

Da je Srbija sa politikom predsednika Aleksandra Vučića i SNS na dobrom putu, prema Đurićevim rečima, potvrđuju i odlični ekonomski pokazatelji, izraženi, između ostalog, u budžetskom suficitu i rastu BDP-a od 4,9 odsto. 

Đurić, koji je na konferenciji učestvovao u svojstvu gosta, pohvalio je Rusiju i vladajuću partiju Jedinstvena Rusija zbog izvanredne organizacije i doprinosa koji je ovaj forum dao medunarođnom miru, stabilnosti i vladavini zakona. 

SNS je jedina stranka iz regiona koja je bila predstavljena na Konferenciji ICAPP, koja okuplja političke partije iz više od 50 azijskih zemalja. Skup je obraćanjem učesnicima zatvorio predsednik stranke domaćina Jedinstvene Rusije Dmitrij Medvedev.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (64)

Loading
Zivana

26.10.2018 16:00

Takav stav i treba postaviti. DRago nam je da se podrzavamo, ali na dobrom smo putu ka EU.

Daki

26.10.2018 16:18

@Zivana - Cilj cemo ostvariti ovako dobrim radom.

Boško J

26.10.2018 17:15

@Zivana - Zivana:Srbiji su važni i Istok i Zapad i takvu politiku i vodi.

Biljana

26.10.2018 16:05

Izborili smo se za svoj stav i vodimo politiku koja je pre svega u nasem interesu.