EKIPA IZ OPOZICIJE NOVČANO KAŽNJENA: Po 7.000 dinara im odbijeno od plate, evo zašto

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.10.2018

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja izrekao je danas novčane kazne poslanicima Balši Božoviću (DS), Mariji Janjušević (Dveri) i Saši Raduloviću (Dosta je bilo), zbog opomena koje su dobili na drugoj sednici Skupštine Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Sednica Narodne skupštine Foto: Ilustracija

Oni su kažnjeni pojedinačno u visini od 10 odsto osnovne plate, odnosno u iznosu od 7.171 dinar.

Marija Janjušević je na sednici odbora navela da je došla da objasni okolnosti u kojima joj je izrečena opomena, navodeći da je tada na sednici ministarki Zorani Mihajlović rekla da je prodala KiM, jer nije reagovala na izjavu američkog ambasadora Kajla Skota o nezavisnosti KiM.


- Smatrala sam da je time što je Mihajlović prećutala, ona prodala KiM, s obzirom da je i sama izjavila da nije reagovala na izjavu Skota, jer je data na događaju na kojem smo sa američkom kompanijom Behtel dogovarali izgradnju auto-puta od Čačka do Kruševca - rekla je Janjušević.

Ona je dodala da je za nju bilo neprihvatljivo da, kako je navela, Srbija "menja auto-put za KiM", i objasnila da je to na sednici i iznela, međutim, kako kaže, tada joj je isključen mikrofon i dobila je opomenu.

Kaže da je predsedavajućem parlamenta tada rekla da, ako ona bude kažnjena, i on na neki način priznaje da KiM nisu Srbija, kao i Administrativni odbor, ukoliko donese odluku o novčanoj kazni.

- Nadam se da ćete danas glasati po savesti - rekla je Janjušević uoči glasanja na sednici odbora i izrazila nazadovoljstvo, jer se, kako kaže, na Administrativnom odboru, ili kažnjavaju poslanici opozicije, ili se poslanicima vlasti daju odobrenja za nove funkcije.

Na sednici je diskutovala jedino Janjušević posle čega su članovi odbora odlučili da novčano kazne, pored poslanice Dveri, i poslanika DS Balšu Božovića i poslanika Dosta je bilo, Sašu Radulovića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading