Stefanović: Poništavanje zločina NDH i zloupotreba predstavnika Srba je SKANDAL

Autor: Tanjug

Vesti

26.10.2018

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno je neverovatno da Hrvatska državna Radiotelevizija sebi dozvoli takvu vrstu skandala da pokuša da u potpunosti umanji, relativizuje ili da poništi zločine nacističke NDH nad, pre svega, srpskim narodom, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

Oni su kažnjeni pojedinačno u visini od 10 odsto osnovne plate, odnosno u iznosu od 7.171 dinar.

- Hrvatska treba da se pomiri sa činjenicom da je tadašnja NDH stvorena kao nacistička tvorevina - rekao je Stefanović, reagujući na to što je u emisiji "Dobro jutro Hrvatska" na HRT-u pre par dana predstavljeno nešto što se zove Festival rodoljubivog filma Gordan Lederer, a tokom predstavljanja, voditeljka reklamirala revizionističku knjigu i film Mit o Jasenovcu, kao i film Jakova Sedlara "Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj 1918. - 2018". 


Potpredsednik srpske vlade u izjavi za Tanjug podseća da je zabeleženo da je NDH jedina u svetu, ikada, imala i posebne logore za decu, pored logora za Srbe, koji su bili ustanovljeni sa pokušajem da se pripadnici srpskog naroda u Hrvatskoj potpuno unište ili pokatoliče ili proteraju.
Foto: Tanjug/AP
Jasenovac

On je podsetio na stotine hiljada ubijenih Srba, logore za decu, monstruozne zločine počinjene nad srpskim narodom, kao i Jevrejima i Romima i dodao da je potrebno da hrvatsko društvo prihvati takvu vrstu istorijske odgovornosti za zločine, da pokuša da shvati koliko je to bilo duboko pogrešno i koliko su ogromne razmere tih zločina, a ne da posredstvom, nažalost državnih instrumenata i medija pokušava da takvu vrstu zločina ospori ili ih umanji do granica da oni maltene ne postoje. 


- Žao mi je što su u ovakvoj vrsti kampanje zloupotrebili i predstavnike Srba, koji žive u Hrvatskoj, jer to pokazuje koliko su neiskreni kada kažu da su Srbi dobrodošli da se vrate na svoja ognjišta ili da žele da grade sa svojim državljanima, koji su srpske nacionalnosti, moderno društvo - rekao je Stefanović.
Logor za decu

Ministar dodaje i da istovremeno, svojim odnosom prema predsedniku Srbije, pokazuju koliko su neiskreni kada kažu da žele dobrosusedske ili prijateljske odnose sa okolnim zemljama. 

- Mislim da je mnogo pametnije da se suoče sa onim što su bili teški, užasni monstruozni ratni zločini kakvi nisu zapamćeni u svetu u vreme Drugog svetskog rata i da je to jedini put u kome mogu da grade društvo, koje sebe može da nazove evropskim - rekao je Stefanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Mile

26.10.2018 13:42

Za njih to ne predstavlja nikakav zločin, oni i dan danas žele da nas nema.

Lola

26.10.2018 13:43

Skandal!

Mrs M

26.10.2018 13:45

Vise nas nista ne moze iznenaditi !

Sinisa

26.10.2018 13:45

Ovo je sramota za Hrvatsku, takodje za neiskusnu voditeljku.