SPORNA PRESUDA: Zelenović ponovo na optuženičkoj klupi

Autor: embargo, Republika

Vesti

25.10.2018

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako nezvanično saznaje portal Embargo, Viši sud u Šapcu usvojio je žalbu Osnovnog javnog tužioca na prvostepenu presudu po kojoj gradonačelnik Nebojša Zelenović nije odgovoran "za proneveru "budžetske kase iako zakon jasno i nedvosmilseno uakzuje na njegovu odgovornost!?

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca

Kompletan sudski postupak nije sproveden na način na koji bi se rasvetlile sve tačke optužnice, na adekvatan način izveli dokazi optužnice, na adekvatan način vrednovali iskazi  svedoka, posebno načelnice odeljenja finansija gradske Uprave, Marije Kostadinović…

Presuda sudije Osnovnog suda u Šapcu, Biljane Mraović izazvala mnogo polemike u javnosti, a odgovor njenih "zaštitnika“ bio je jedan jedini: da se niko ne sme meštati u rad pravosuđa, ma kakave ono presude donosilo "protiv naroda i istine“!? Da ironija ove presude sudije Mraović bude gora po sve građane Šapca, u obrazloženju ovakve odluke se spominje da je poklonila povrenje svedočenju načelnice iz finansije gradske Uprave!?

Koja je u očigledno "fingiranom iskazu“ jasno i glasno rekla da gradonačelnik nije imao uvid u nenamensko trošenje budžetskih (narodnih) para… Ko i malo poznaje rad gradske Uprave Šapca zna da to nije istina!

Osnovni javni tužilac je inače na prvostepenu presudu odmah izjavio žalbu Višem sudu u kojoj je između ostalog navedeno da su povređene bitne odredbe krivičnog postupka i da je na pogrešan način utvrđivano činjenično stanje!

Branilac Nebojše Zelenovića, advokat Miloš Paligorić je takođe u zakonskom roku podneo odgovor na žalbu tužioca za zahtevom da drugostepni organ  je odbije kao neosnovanu!?

Da je presuda nepovoljna po gradonačelnika Zelenovića može se zaključiti i iz njegovih poslednjih medijskih akcija, gde u "svojim medijima“ ( sa drugima inače neće uopšte da kontaktira, etiketirajući ih da su subjektivni, da im nije dobra retorika?!), danima "plače“, priča o nekakvom političkom pritisku na opozicione opštine, nabrajajući ko je sve i kada uhapšen na lokalu u poslednjih nekoliko godina…

Gospodinu Zelenoviću i svima drugima jednom za svagda trebalo bi da bude jasno, da u Srbiji se više ne može "lopovluk sakrivati iza politike“, da se "krađe i sve druge muvačine sa tuđim parama ne mogu štititi, niti će iko to u Srbiji višeraditi“… To što Zelenović misli da će u Strazburu pred Komisijom Saveta Evrope nešto uraditi po pitanju "pronevere budžeta kojim je ON lično komandovao“ – grdno se vara.

Niko na svetu ne voli da mu iko nenamenski troši njegove pare! Pa zašto bi onda to trpeli građani Šapca!

Uostalom, na ponovljenom suđenju, kada opet sedne na optuženičku klupu, možda će se dozvati pameti i prihvatiti svoj deo krivice za ono što je DRI  detaljno i dokumentovano napisao na više stotina strana… Ali, Zelenovića tek čekaju sudski postupci zbog silnih krivičnih prijava koje su podnete protiv njega i njegovih bliskih interesnih saradnika sa "dokazima ko vrata“, koji dokazuju da "jeste Šabac slobodarski i demokratski“, ali samo za grupicu na vlasti. Ostalima ostaju samo mrvice sa trpeze "Donovog lutkarskog pozorišta“…

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading