Parlamentarna saradnja Srbije i Rusije

Autor:

Vesti

24.10.2018

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Republičke skupštine Đorđe Milićević prisustvovao je Trećoj sednici zajedničke parlamentarne Komisije za saradnju između Narodne skupštine Srbije i Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije u Moskvi u delegaciji koju je predvodila predsednica Maja Gojković.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Predstavnici skupštine sa ruskim kolegama

Komisija za saradnju dva parlamenta, razmatrala je pitanja međuparlamentarne saradnje kao faktora jačanja bilateralnih odnosa, parlamentarne podrške ekonomskoj, trgovinskoj i kulturnoj saradnji, potom nacionalne prakse zakonodavnog regulisanja digitalne ekonomije, kao i situacije u Evropi i na Balkanu.

Sednicu Komisije nakon uvodnih izlaganja V. V. Volodina i Gojkovićeve, vodili su Milićević i prvi potpredsednik Državne dume, zamenik kopredsednika Komisije Meljnikov Ivan Ivanovič.

Nakon zasedanja Miljinkov je Milićeviću poklonio sliku u ime starog i tradicionalnog prijateljstva koje srpski i ruski narod neguju.

Inače, Ruska Duma organizuje od 2009. prijateljsku utakmicu između dva parlamenta. Ove godine naši parlamentarci nisu uspeli da odu zbog državnih obaveza, ali je Milićević iskoristio ovu priliku da se izvini zbog odsustva na prethodnoj utakmici koju igra ispred skupštine godinama unazad. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading