(FOTO) MIHAJLOVIĆEVA U SPOMEN SOBI: Osećam tugu i žalost što zločinci još uvek nisu uhvaćeni!

Autor: Tanjug

Vesti

24.10.2018

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović posetila je danas spomen sobu "Kosovske žrtve" u prostorijama Udruženja kidnapovanih i ubijenih na KiM i porucila da građani Srbije i oni koji državu vode treba da učine sve da se dođe do pravde i da svaki zločin bude kažnjen.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Mihajlović je u obraćanju nakon obilaska i upisivanja u spomen knjigu "Kosovske žrtve" izrazila duboko ljudsko i istinsko saosećanje svim porodicama otetih, kidnapovanih, ubijeni Srba i kako je naglasila najviše Srba, a onda i svih drugih na KiM.

- Mislim da je ova spomen soba mesto na koje, ne samo političari, već i svi drugi treba da dolaze, jer svi mi koji smo među živima treba da učinimo sve, ne da se ne zaboravi, ne može da se zaboravi, ali treba da učinimo sve da prvo ovo svi vide, a onda da se borimo dok smo živi da se dođe do pravde. Svaka pravda koja pravi razliku između toga da li ste Srbin ili Albanac, koje ste vere, to nije pravda - kazala je Mihajlović.

Navela je da je prvo osećanje svakome ko dođe u Spomen sobu tuga i dodala da joj je žao što do dana današnjeg nisu privedeni pravdi svi oni koji su činili zločine.

Pozvala je i predstavnike stranih zemalja, kako sa istoka, tako i sa zapada, da posete Spomen sobu.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ

- Pozivam ih da dođu i vide sobu, zato što ako hoćemo pravedno društvo onda ne treba da pravimo razlike između žrtava. Treba da učinimo sve da se kao društvo dalje razvijamo i to treba da bude odgovor naš svima koji nas stavljaju i guraju u zapećak - kazala je potpredsednica Vlade.

Zahvalila je Udruženju na tome što su se organizovali i kako je rekla istina je da oni ne postoje kao Udruženje mnoge stvari bi bile zaboravljene.

- Vi naravno nikada ne možete zaboraviti i nećete, ali ne smeju da zaborave ni buduće generacije, ni ove sadašnje generacije, ni moj sin koji ima 16 godina, ne treba da zaborave šta se dešavalo i koliko je teško doći do pravde - kazala je Mihajlović. 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading