Japan, Brazil, Kipar i Sirija čvrsto uz Srbiju

Autor: Republika

Vesti

24.10.2018

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković i Dijana Hrkalović upoznale su juče ambasadore Japana, Brazila, Kipra i Sirije sa stavom Srbije i argumentima protiv zahteva Prištine za članstvo u Interpolu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Biljana Popović Ivković sa diplomatama

Ambasadori Đunići Majurama, Izabela Kristina de Azevedo Hejvert, Konstantinos Elijades i otpravnik poslova ambasade Sirije u Beogradu Osman Sab istakli su da su njihove zemlje tradicionalno prijatelji Srbije i da su u potpunosti svesni značaja i ozbiljnosti ovog pitanja za Srbiju. Diplomate su istakle da se zalažu za poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Popović Ivkovićeva je istakla da bi eventualna odluka o prijemu tzv. države Kosovo u ovu međunarodnu policijsku organizaciju bila politička sa nesagledivim i štetnim posledicama po bezbednost i samu organizaciju.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Dijana Hrkalović sa diplomatama

Ambasadori su ponovili da stoje čvrsto na linijama koje zastupa Srbija i da možemo očekivati njihovu podršku.

Stefanović: Priština neće biti u Interpolu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović istakao je da očekuje da tzv. država Kosovo neće biti primljena u Interpol ni ove godine.

- Podsetio bih da je Interpol na prošlogodišnjem zasedanju usvojio rezoluciju koja propisuje da zemlje koje traže prijem u Interpol moraju biti članica UN ili imati status posmatrača u UN, a tzv. država Kosovo nije ni jedno ni drugo - rekao je Stefanović

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading