EU ISPALILA PRIŠTINU: Formiranje vojske Kosova samo u skladu sa Ustavom

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.10.2018

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku može da bude sprovedena samo u skladu sa kosovskim ustavom, imajući u vidu i zabrinutost svih manjinskih zajednica, rekli su predstavnici Kancelarije EU u Prištini za Zeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kosovski parlament je prošle sedmice usvojio u načelu tri nacrta zakona o tsransformaciji KBS, dok su protiv bili poslanici Srpske liste, podseća Zeri.

- Evropska unija traži da se transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) izvrši u skladu sa Ustavom Kosova i uzimajući u obzir interese i zabrinutosti svih zajednica u zemlji, a ne na način kako je to učinjeno prilikom prvog čitanja u parlamentu, bez saglasnosti Srpske liste - naveli su iz misije EU u Prištini.

Zeri piše da su iz Kancelarije EU rekli da podržavaju sveobuhvati proces koji dovodi do usvajanja zakona o transformaciji KBS.

Kosovski parlament je prošle sedice usvojio tri zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku s ciljem da zaobiđu ustavne prome za koje moraju da se pitaju i predstavnici srpske zajednice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Marko

23.10.2018 12:13

Evo je, prva packa. Videćemo da li će uroditi plodom!?

Boško J

23.10.2018 12:36

@Marko - Marko:Nadam se da će ova rekcija međunarodne zajednice uroditi plodom i da neće biti vojske Kosova.

Velimir

23.10.2018 12:14

Bojim se da to Prištini ništa ne znači!?

Tike

23.10.2018 12:14

Ajd da postuju nesto a ne sve na silu.