DAČIĆ I TANIN SAGLASNI: Važno nesmanjeno prisustvo i delovanje UNMIK

Autor: Tanjug

Vesti

22.10.2018

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se danas sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara UN i šefom UNMIK-a Zahirom Taninom u sklopu njegove redovne posete Beogradu pred predstojeću sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o radu UNMIK-a.

RepublikaFoto: Tanjug/MSP/O. STEVANOVIĆ
Razmenili mišljenja o KiM: Tanin i Dačić

Dvojica sagovornika razmenili su mišljenja o aktuelnoj osetljivoj bezbednosnoj i političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji, posebno u kontekstu niza provokativnih i jednostranih poteza koje je prištinska strana preduzela u poslednje vreme, a koje su protivne duhu dijaloga i dodatno povećavaju napetosti.

U saopštenju iz MSP navodi se da su sagovornici ukazali na značaj daljeg nesmanjenog prisustva i delovanja UNMIK-a kako bi se stvorili uslovi za normalan i dostojanstven život Srba i pripadnika drugih nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji, u skladu sa rezolucijom SB UN 1244.


Dačić je naglasio da je za Srbiju očuvanje aktuelne dinamike i formata sednica Saveta bezbednosti UN-a o radu UNMIK-a od suštinske važnosti, posebno u trenutku intenzivnih napora za pronalaženje kompromisnog i održivog rešenja u okviru dijaloga sa Prištinom.

Teme razgovora bile su i perspektiva dijaloga Beograda i Prištine i dalji angažman UNMIK-a u ključnim oblastima mandata, poput stvaranja uslova za održiv povratak interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije.

Šef srpske diplomatije je izrazio posebnu zahvalnost sagovorniku na do naporima koje je uložio u realizaciji mandata UNMIK-a, uz očekivanje da će Misija i u narednom periodu nastaviti da deluje u punom kapacitetu, u skladu sa rezolucijom SB UN 1244.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading