Ljajićevo rešenje: Srbi na KiM da se ponašaju isto kao Albanci 90-ih!

Autor: Tanjug

Vesti

22.10.2018

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi na Kosovu i Metohiji i druge manjine, trebalo bi da se ponašaju kao Albanci 90-ih godina i da o svim elementarnim kršenjima ljudskih prava redovno izveštavaju relevantne međunarodne instutucije, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

RepublikaFoto: Tanjug
Rasim Ljajić

Lajić je to rekao povodom poslednjeg napada na Srbe na Kosovu i Metohiji i dodao da to neće rešiti problem, ali svakako može da skrene pažnju na njihov težak položaj.

Kod gradića Istok, nadomak Peći na Kosovu i Metohiji, juče su kamenovana dva autobusa sa vernicima iz Beograda, koji su se vraćali iz posete crkvi Bogorodice (Studenice) hvostanske.


Ljajić smatra da takvi incidenti nemaju nikakave veze sa bilo kakvom politikom, već sa elementarnim ljudiskim pravima i bezbednošću ljudi koji su predmet napada samo zbog nacionalne pripadnosti.

- Bez ozbira što se ovaj svet dramatično promenio u odnosu na pre 10-20 godina, svako je osetljiv na ugrožvanje ljudskih, građanskih prava i čini mi se da bi političke i nevladine organizacije na KiM morale više o tome da vode računa - rekao je Ljajić za TV Prva.
Foto: Tanjug
Albanci

Istakao je da cela atmosfera ukazuje da nismo blizu rešenja kosovskog pitanja i da ne postoji spremnost, niti demokratski legitimitet u Prištini koji bi mogao da "iznese" pregovore.


- Vidimo da je međunarodna zajednica, očigledno, zaokupljena nekim drugim problemima i sve to naslućuje da ćemo još relativno dugo čekati da to bude na dnevnom redu i da ozbiljno počne da se rešava kosovsko pitanje - rekao je Ljajić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Nina

22.10.2018 08:42

Albanci ne zele nikakve pregovore oni samo da prekinu pregovore i nista drugo....

Laki

22.10.2018 08:42

Siptari ne zele nikakve pregovore oni samo da prekinu pregovore i nista drugo....

Mileva

22.10.2018 08:47

Pitanje je da li bi nam takvo ponašanje uopšte pomoglo. Razlikuju se putevi vodjenja medjunarodne politike, ipak oni dobro plaćaju za svoje gluposti, zato je Evropa slepa na njihove ispade.

Stean

22.10.2018 08:53

A institucije moraju da reaguju.