POPOVIĆ IVKOVIĆ: Kosovo nije za Interpol

Autor: Tanjug

Vesti

21.10.2018

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Samo razmatranje i razmišljanje o zahtevu tzv. države Kosovo za prijem u Interpol nedvosmislemo ukazuje na politizaciju ove profesionalne policijske organizacije", izjavila je državni sekretar u MUP- Biljana Popović Ivković.

RepublikaFoto: Tanjug
Biljana Popović Ivković

Eventualni prijem bio bi apsolutni presedan, koji predstavlja najgrublje kršenje međunarodnog prava, navela je Popović Ivković.

Ona je kazala da bi eventualnim prijemom bila prekršena ne samo Rezolucija 1244, već i pravila Interpola, jer je prošle godine na Generalnoj skupštini Interpola doneta nedvosmislena odluka da samo države članice UN i posmatrači u UN mogu biti deo Interpola, a samoproglašena tzv. država Kosovo taj uslov, između brojnih drugih, nikako ne ispunjava.


Popović Ivković kaže da Srbija kao aktivna članica Interpola vodi ozbiljnu diplomatski borbu i čini sve da spreči ulazak tzv. države Kosovo u Interpol.

Ukoliko dođe do ulaska tzv. države Kosovo u Interpol, postoji bojazan od kriminalizacije ove organizacije, s obzirom da činjenicu o postojanju bliskih veza najviših kosovskih zvaničnika s licima iz kriminogenih sredina. Svakako ne treba zaboraviti da su oni ujedno bivši visoki rukovodioci terorističke organozacije koja ja odgovorna za smrt mnogih Srba na KiM, istakla je Popović Ivković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading