"Preferiram redovne, ni vanredni izbori nisu strašni"

Autor: Tanjug

Vesti

20.10.2018

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Stranke pravde i pomirenja i narodni poslanik Muamer Zukorlić izjavio je u intervjuu današnjem "Blicu", odgovarajući na pitanje da li su Srbiji potrebni novi izbori, da "preferira redovne izbore kako bi strukture koje su dobile poverenje građana imale normalne okolnosti da pokažu šta znaju i umeju", ali da "ni vanredni izbvori nisu ništa strašno".

RepublikaFoto: Tanjug/Bošnjačka demokratska zajednica
Muamer Zukorlić

- Doduše, imali smo malo više proteklih godina i pitanje je postoje li ozbiljni povodi za to. Na primer, ako se promene odnosi unutar vladajuće koalicije, ako se u društvu dešavaju važni događaji koji mogu da utiču na stav građana o vladajućoj koaliciji ili je potrebno osvežiti poverenje građana pred neke važne događaje - rekao je Zukorlić.

Na konstataciju lista da "vrh SNS potkrepljuje zahtev (za vanrednim izborima) obezbeđenjem četiri godine mira", Zukorlić je odgovorio da "imaju četiri godine, prema svim pokazateljima ne gube na rejtingu i nemaju razlog da žure".

Budući ministar?!

Upitan o tome "kakve su šanse da 2020. ili ranije uđe u vladu kao ministar" i konstataciju da "kažu da je sve bliži državnom vrhu i da bi mogao da bude novi Ljajić", Zukorlić je kazao da, "kao prvo, ne može biti novi Ljajić ni u jednoj varijanti".


- Drugo, i sada sam blizak vrhu države, nemam potrebu da se približim još više da bih imao važnu poziciju u državi. Prve dve godine mog profesionalnog bavljenja politikom ja sam bio taj koji nije hteo izvršnu vlast - naveo je predsednik Stranke pravde i pomirenja.

 

 

Na pitanje da li to "znači da mu je predsednik Vučić nudio da bude ministar", Zukorlić je rekao da su "svi njegovi razgovori o važnim temama samo sa predsednikom".

- Nije mi nuđeno, nego se o tome razgovaralo. A sada mogu da kažem da sam završio pripravnički staž, dasam solidno savladao politički zanat i da su otvorene mogućnosti za razne razgovore. Istina, nemam ambicije prema ministarskoj funkciji, zato što ne vidim to kao ličnu afirmaciju - poručio je Zukorlić.

Kritika Ugljanina i Ljajića

On je izneo tvrdnju da su "prethodni sandžački ministri, Ugljanin i Ljajić tu poziciju obesmislili, ništa nisu promenili nabolje" i da "u Sandžaku postoji mišljenje - što više ministara odatle, to manje koristi za njih".

Zukorlić je ipak dodao da ipak "ne isključuje mogućnost da prihvati ponudu, iako nije takvog psihomentalnog karakternog profila". Naveo je da je "pre dve godine imao ozbiljne razgovore o poziciji predsedavajućeg parlamenta" sa tadašnjim premijerom i sadašnjim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading