Ako Priština ne odustane od vojske - OVO je moguć scenario!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.10.2018

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović smatra da Beograd treba da prekine sve dalje pregovore sa Prištinom ukoliko ona ne odustane od procesa formiranja vojske.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Nenad Popović

Popović je naveo da nakon poslednjih odluka kosovske skupštine o formiranju tzv. vojske Srbija treba da zahteva od "zapadnih sponzora lažne države Kosovo - da nateraju svoje štićenike da hitno stave van snage takvu odluku, jer će u suprotnom Srbija prekinuti sve dalje pregovore sa separatistima na Kosovu", saopšteno je iz SNP.

Prema rečima Popovića, ova odluka je "poslednji ekser u sanduk" Briselskih sporazuma koji se vode pod okriljem Evropske unije.

- Posle ovakvih koraka Prištine, Srbija treba da preispita dalje sprovođenje dogovora koji su doneti u okviru Briselskih sporazuma, jer je sada jasno da su ti dogovori ništavni pred silom terorista iz Prištine i njihovih zapadnih zaštitnika - ukazuje Popović.

 

 


On smatra da Srbija kao odgovorna država mora jasno da stavi do znanja svima da neće dopustiti dalja poniženja i da će preduzeti sve mere da zaštiti svoje državne i nacionalne interese.

- Jasno je da Srbija u ovom trenutku mora još snažnije i čvršće da sarađuje sa našim saveznikom Rusijom po pitanju Kosova, kako bi se u narednom periodu sprečilo ukidanje UNMIK i formiranje takozvane Vojske Kosova, kao i da bi se obezbedilo poštovanje Rezolucije 1244 i sačuvala bezbednost Srba u južnoj srpskoj pokrajini - istakao je Popović.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading