ĐILAS PRIČA O MEDIJIMA?! Vesić: Pa, to je skandal!

Autor: Tanjug

Vesti

19.10.2018

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Skandalozno je da Dragan Đilas bilo šta komentariše na temu medija i medijskih sloboda u Srbiji pošto je u njegovo vreme vladala najveća strahovlada i medijski mrak", izjavio je danas član predsedništva SNS Goran Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug/Oksana Toskic
Goran Vesić i Dragan Đilas

- Dragana Đilasa je pokojna Verica Barać, predsednica Saveta za borbu protiv korupciju, direktno optužila da je "zarobio medije“ i izvršio njihovu tajkunizaciju preko svojih reketaških firmi - rekao je Vesić.

Instant milioner

Kako kaže Đilas je kao gradonačelnik otimao sekunde državnom Studiju B i RTS-u, a potom im ih prodavao nazad po višestruko višim cenama. 


- Instant milioner koji za samo godinu dana, od 2005. do 2006. godine, uvećava promet svojih firmi sa 3 miliona na vrtoglavih 4 milijarde dinara, što je rast od čak 1.300 puta. Dragan Đilas koji novinarima odgovara na pitanja sa ''zini da ti kažem''. Dragan Đilas u čije vreme nije rešeno nijedno ubistvo novinara - ukazao je Vesić.

Vesić dodaje da "kao i svaki nasilnik", kad bivša žrtva krene da mu pruža otpor, intezivira pretnje i nasilje prema medijima. 


Umesto smenjivanja urednika sad je na red došlo izbacivanje novinara sa konferencija za štampu, razlikovanje na "prave i lažne medije", oduzimanje nacionalnih frekvencija, i sudske tužbe za krivičnu odgovornost, naveo je Vesić. 

Družina od 40 razbojnika

- Napadima na Aleksandra Vučića i medije, Đilas pokušava da skrene pažnju da u njegovoj veseloj družini od 40 razbojnika, pored onih koji bi da predsednica Vlade bude silovana, ima i onih koji bi da je prvo obese na Terazijama zajedno sa predsednikom - kazao je Vesić.

Đilas je ocenio je da su "Željko Mitrović i Dragan Vučićević upravnici fabrika laži, a ne medija", te da je bilo kakav pokušaj povezivanja njihovog "proizvoda" sa medijima, uvreda za sve one koji časno obavljaju novinarsku profesiju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (85)

Loading
Strahinja

19.10.2018 16:05

Pazite se Djilasa, veoma mnogo se nakro tokom vladavine. Saradjuje sa Amerikancima u cilju unistavanja Srbije i priznanja Kosova.

jole

19.10.2018 16:07

Poželeo Đilas opet da uređuje medije.

Veljko M

19.10.2018 17:54

@jole - jole:Đilas nikako da prežali što više ne može da kontročiše medije.

Nebojsa

19.10.2018 16:09

Pazite se Djilasa, veoma mnogo se nakro tokom vladavine. Saradjuje sa Amerikancima u cilju unistavanja Srbije i priznanja Kosova.