Hrkalović sa ambasadorima Belorusije i Azerbejdžana o Kosovu

Autor: Republika

Vesti

19.10.2018

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović istakla je danas u razgovoru sa ambasadorima Belorusije Valerijem Briljevom i ambasadorom Azerbejdžana Eldarom Hasanovim da bi eventualni prijem tzv. "Kosova" u članstvo Interpola bio suprotan procedurama i pravilima ove međunarodne policijske organizacije.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Dijana Hrkalović

Hrkalović je istakla da prema tim procedurama samo članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti primljeni u članstvo Interpola.

Eventualni prijem tzv. Kosova, kao je ukazala, bio bi politička odluka bez presedana sa nesagledivim i štetnim posledicama po bezbednost svih članica Interpola. 

Ona je naglasila da bi takva odluka bila suprotna i međunarodnom pravu, pre svega Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244, koja jasno definiše status Kosova i Metohije. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ambasador Briljev istakao je da je stav ove države nepromenjen i da Belorusija poštuje međunarodno pravo i ne priznaje tzv. Kosovo. 

Ambasador Hasanov naglasio je da će Azerbejdžan na Generalnoj skupštini Interpola u novembru podržati stav Republike Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading