RAKIĆ: Sramno ponašanje albanskih poslanika

Autor: Tanjug

Vesti

18.10.2018

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Poslanici Srpske liste danas su zbog svog političkog stava bili izloženi uvredama poslanika albanskih partija u parlamentu u Prištini", izjavio je predsednik Srpske liste Goran Rakić i poručio da to najbolje oslikava odnos većine prema Srbima na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Osudio ponašanje albanskih poslanika: Goran Rakić

Kosovska skupština usvojila je u prvom čitanju sva tri vladina predloga zakona o transformaciji KBS u vojsku, a predstavnici Srpske liste su odmah nakon usvajanja dnevnog reda napustili salu.

- Sramno ponašanje nažalost nije bilo dovoljan razlog da predsedavajući prekine sednicu ili bar uputi izvinjenje zbog ovih uvreda i kršenja poslovnika, što najbolje oslikava odnos većine prema Srbima na Kosovu i Metohiji - naveo je Rakić u saopštenju.


On je naveo da je apsolutno razočaran ćutanjem međunarodnih predstavnika, čiju su izaslanici bili prisutni u kosovskom parlamentu kad su poslanici albanskih partija vređali predstavnike Srpske liste i upitao da li to znači da Srbi i njihovi predstavnici nemaju pravo da iznesu svoj politički stav.

- Znam ja da su i stranci i albanski političari navikli da imaju podobne Srbe u institucijama, koji ćute i podržavaju sve predloge koji dođu na dnevni red, ali su ta vremena prošla, i neće se ponoviti - naveo je Rakić.

On je ocenio da su poslanici Srpske svojim držanjem pokazali da su pravi predstavnici srpskog naroda, koji neće pokleknuti pred bilo kojim prizemnim uvredama i anticivilizacijskim ponašanjem.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading