PALMA ZAMOLIO BELENA: Ne dozvolite Albancima da formiraju vojsku na Kosovu!

Autor: Republika

Vesti

18.10.2018

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je Narodnu skupštinu Republike Srbije posetio predsednik Austrije Aleksander van der Belen. U skupštini su ga dočekali predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednik srpsko-austrijske parlamentarne grupe prijateljstva, Dragan Marković Palma.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksander van der Belen i Dragan Marković Palma

Predsednik Austrije van der Belen je rekao da će učiniti maksimalne napore da pomogne Srbiji, da mu je drago da veliki broj Srba radi u austrijskim firmama u Srbiji kao i da se iz godine u godinu povećava srpsko-austrijska ekonomska saradnja. Takođe je pomenuo da su austrijiski investitori konstatovali da u Srbiji postoji politička stabilnost i ekonomska sigurnost.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković je ovom prilikom izjavila da veoma ceni i poštuje Austriju i da je saradnja između predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i kancelara Austrije Sebastijana Kurca na veoma visokom nivou. Takođe je rekla da Srbija  traži da kosovski Albanci poštuju Briselski sporazum jer ga do sada  nisu poštovali.

Predsednik srpsko-austrijske parlamentarne grupe prijateljstva Dragan Marković Palma se obratio predsedniku Austrije Fan der Belenu: 

- Vi ste bili poslanik u parlamentu i rekli ste da ste prvo bili protiv ulaska u EU a kasnije ste promenili svoj stav. A zamislite da su od Austrije tražili da se odrekne dela svoje teritorije kao što su od Srbije tražili da se odrekne Kosova i Metohije da bi ušla u EU. Ja bih vas zamolio da Austrija učini svoj maksimum da ne dozvoli kosovskim Albancima da formiraju vojsku na Kosovu, jer to ne stoji ni u jednom međunarodnom sporazumu, ni u rezoluciji 1244, ni u Briselskom sporazumu.

RepublikaFoto: Promo foto

Marković je još naveo i da Srbija ima preko 7 miliona stanovnika, a da 5 miliona stanovnika Srbije podržava Aleksandra Vučića i razmišlja kao Aleksandar Vučić.

- Zamislite vi gospodine predsedniče van der Belen da predsednik Srbije Aleksandar Vučić radi u interesu Srbije a  opozicija istovremeno preti vešanjem predsedniku  Vučiću zato što im se navodno ne sviđa šta radi Aleksandar Vučić. Kako biste vi reagovali da se vama tako nešto dogodi u Austriji? - rekao je Marković.

Marković je takođe istakao da građani Srbije i Srbija mnogo vole Austriju i da je to država gde ima najviše srpskih studenata od svih evropskih zemalja, a da su studenti Beč izabrali jer je on proglašen za grad sa najboljim kvalitetom života na svetu zbog političke stabilnosti, socijalne bezbednosti i dostupnosti zdravstvenog sistema i obrazovanja. Još je naveo i da 200.000 Srba živi u Beču, a 300.000 u celoj Austriji.

Palma je pozvao van der Belena da Austrija podrži Srbiju na evropskom putu jer je saradnja između kancelara Kurca i predsednika Vučića na najvišem nivou.

RepublikaFoto: Promo foto
Tekst potpisa

Dragan Marković Palma je rekao da je u organizaciji Skupštine grada Jagodina vodio u Beč 6.500 ljudi iz centralne Srbije i to poljoprivrednike, studente, penzionere, prosvetne i zdravstvene radnike, privrednike i zaposlene u komunalnim institucijama.

Po završetku sastanka Dragan Marković Palma je predsedniku Austrije Aleksanderu van der Belenu poklonio značku sa srpskom i austrijskom zastavom, sa željom da prijateljstvo između Srbije i Austrije dugo traje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading