(FOTO) BIA SVEČANO OBELEŽILA 16 GODINA POSTOJANJA: Svi zadaci uspešno izvršeni

Autor:

Vesti

17.10.2018

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Srbija nema veći interes od očuvanja slobode, a kada nju imate, uz mir i stabilnost, ne plašim se za ekonomski napredak zemlje, poručio je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na obeležavanju 16 godina formiranja Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Aleksandar Vučić i Bratsilav Gašić

Predsednik je svima koji su deo BIA poručio da je zadivljen onim što čine kako bi sačuvali interese Srbije.

Gašić: Učinili smo sve da zaštitimo interese našeg naroda i države i uspeli u tome

- Zahvaljujem i premijerki Ani Brnabić i Vladi Srbije na tome što pomažu i rade na daljem razvoju uslova rada pripadnika ove agencije - istakao je Vučić u obraćanju u sedištu BIA.

On je naveo da je značaj BIA u bezbednosnom sistemu veliki, o čemu, kako kaže, govori i činjenica da imamo bar trojicu ministara koji bi više voleli da budu u BIA nego u svojim ministarstvima.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Pripadnici BIA, za razliku od drugih, nemaju subote i nedelje, jer i oni koji bi da ugroze bezbednost Srbije stalno rade. Oni moraju da se suočavaju sa mnogobrojnim rizicima jer su na sceni neprikrivena borba svetskih sila za dominaciju i radikalni ekstremizam i terorizam. Nemaju pravo na štrajk, a imaju obavezu da štite državu više od bilo koga - poručio je predsednik.

Direktor BIA Bratislav Gašić poručio je da se agencija u proteklih godinu dana uspešno suprotstavila terorizmu, ilegalnim migracijama, prikrivenom delovanju stranog faktora, kao i organizovanom kriminalu i korupciji.

- Uspešno smo izvršili sve zadatke koje su pred nas postavili državni vrh i predsednik Republike. Posebno zahvaljujem Aleksandru Vučiću, jer je ličnim angažovanjem dao ogroman doprinos jačanju kapaciteta agencije, posebno poboljšanju uslova rada pripadnika - naveo je Gašić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Kako je primetio, globalni akteri u aktuelnom trenutku traže novu ravnotežu u svojim suprostavljenim interesima, što se posebno odražava na uvek uzavreo region.

- Upravo zbog toga, učinili smo sve da očuvamo mir i stabilnost u regionu, a na prvom mestu da zaštitimo interese našeg naroda i države - poručio je direktor BIA.

Vučić i Gašić su pre početka ceremonije položili venac u holu ispred svečane sale, a svečanosti su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, mnogobrojni ministri, predstavnici beogradske vlasti...

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading