ŠIPTARUŠA: Pokvarena igra američke predstavnice u UN

Autor:

Vesti

18.10.2018

03:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka predstavnica u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli, čiji je muž Majkl Albanac iz Prištine, zatražila je od generalnog sekretara UN Antonija Gutereša povlačenje misije UNMIK s Kosova. Ovaj skandalozan zahtev uputila je kao poslednji zvanični dokument, koji je podnela pre nego što je podnela ostavku 9. oktobra. Ona definitivno napušta mesto u UN, ali će na tom mestu raditi do Nove godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
RADI ZA ŠIPTARE Niki Hejli

- Već više godina misija UN na Kosovu pružala je primer uspešne misije koja rešava složen konflikt. Uspeh Kosova, obeležen desetogodišnjicom proglašenja nezavisnosti, trebalo bi da bude razlog za slavlje i simbol velikog doprinosa koje su UN dale u očuvanju mira i stabilnosti u Evropi - obrazložila je Hejlijeva.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić ocenio je njen zahtev kao nedopustiv i poručio da bi usvajanje ove inicijative predstavljalo šamar mirovnim naporima, ali i povratak politici pritisaka. Srbija će se, ističe, ovoj inicijativi suprotstaviti svim argumentima, i pravnim i političkim.

Đurić: Inicijativa je utoliko opasnija što dolazi u trenutku kada Priština pokušava da formira vojsku Kosova

- Inicijativa je utoliko opasnija što dolazi u trenutku kada privremene kosovske institucije pokušavaju da formiraju vojsku Kosova - naveo je Ðurić.

Odlazak UNMIK doveo bi Srbiju u tešku poziciju, ocenio je predsednik Aleksandar Vučić.

- Molim SAD da kada donose odluke, koje su možda u skladu sa njihovim interesima, razmišljaju i o interesima stabilnosti i mira na zapadnom Balkanu. Zato što bi odlazak UNMIK, kao i formiranje vojske Kosova, doveo Srbiju u užasno tešku poziciju, u kojoj više ne bismo imali izbora ni pravo da bilo šta drugo biramo i učinimo osim da štitimo svoju zemlju.

Foto: Tanjug

Skot nastavlja da provocira

Šešelj: Uskoro ga smenjuju

- Svestan sam da je Kosovo osetljiva tema, ali politika SAD u vezi s tim nije novost, naveo je američki ambasador u Srbiji Kajl Skot u prvom oglašavanju nakon skandala koji je priredio rekavši usred zgrade Vlade Srbije da "kosovska vlada nije takozvana".

Na novu provokaciju američkog ambasadora juče je reagovao lider SRS Vojislav Šešelj:

- Skot se ponaša raskalašno otkad je došao u Srbiju i kao da je šef ove države. Očekujem njegovu smenu do kraja godine - poručio je Šešelj.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
edita

18.10.2018 06:20

Nista cudno, dobila je novac na privatan racun od siptarske narko mafije.

bora

18.10.2018 06:39

Stiće i njih pravda samo polako, doće sve na svoje.

Baka06

18.10.2018 07:28

Vuče stranu svom suprugu.

Boško J

18.10.2018 07:56

Pa šta drugo očekujemo od šiptarske snahe.