VACIĆ: Osuđujem bezobrazluk ambasadora Skota

Autor: Republika

Vesti

16.10.2018

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija dobro zna ko nas je nelegalno bombardovao bez ikakvog povoda i mimo Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. I Srbija i svet znaju da Šiptari plaćaju već decenijama američke kongresmene i senatore i zna se sa koliko para su lobirali za takozvano Kosovo Republiku", navodi u saopštenju predsednik Srpske desnice Miša Vacić povodom jučerašnjeg skandaloznog istupa američkog ambasadora Kajla Skota, koji je dao sebi za pravo da tvrdi da je "Kosovo nezavisna i suverena država".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Miša Vacić

- Srbija zna da su SAD predvodile rat protiv srpskog naroda, da su zajedno sa UČK i albanskom regularnom vojskom i stranim plaćenicima jurišali na srpske kuće, srpsku zemlju i srpske crkve. Srbija zna da je nacrt za američku bazu Bondstil kod Uroševca napravljen još osamdesetih godina. Celi svet danas posle Sirije vidi da ste vi patroni neoliberalne elite zavisne od vojne industrije, da Sjedinjene američke države finansiraju i stvaraju diktatore i terorističke grupe širom sveta, kao što su to uradile i na srpskom Kosovu i Metohiji - ističe Vacić i dodaje:

Kosovo je Srbija

- Možda je nekom normalno da SAD priznaju samozvano Kosovo kao nekakvu državu i da to njihovi ambasadori ponavljaju kao papagaji, ali to što ste vi rešili da suprotno međunarodnom pravu priznate teritoriju pod upravom terorista kao državu to je vaša sramota. To nikako ne znači da ste u pravu, a i više od dve trećine sveta, prema broju stanovnika i teritorijalnoj površini nije priznalo takozvanu lažnu republiku Kosovo. Oni koji su ga priznali su to uradili pod vašim pritiskom i pretnjama. Sve i da celi svet prizna Kosovo, što se naravno nikada neće desiti, Kosovo je Srbija i Srbija nikada neće da prihvati okupaciju i otuđenje dela teritorije - kosntatuje Vacić.

Obraćajući se direktno ambasadoru Skotu, Vacić  ističe da je jednostrano priznanje od strane Sjedinjenih američkih nema veze sa pravom i pravdom.

- Imajući sve to u vidu neprimereno je ponašanje i izjava američkog ambasadora Kajla Skota da je takozvano Kosovo nezavisna država.  Skot bi morao da ostane u granicama međunarodnog prava, uzimajući u obzir da nijedna relevantna politička međunarodna organizacija nije priznala nezavisnost takozvanog Kosova - kaže Vacić.

 

 

Prema njegovim rečima,  ako bi se američkie principi koje nameću nama za Kosovo i Metohiju, primenili na same SAD, tada bi se Amerika raspala na 50 država. 

- Jer ako bismo primenjivali etnički princip na kome Amerikanci insistiraju, SAD ne bi imao pravo ni na jednu svoju državu. Te države bi onda pripale sa punim pravom Indijancima, Meksikancima, Afroamerikancima, Kinezima, Indijcima, Italijanima, Ircima i Koreancima koji sada etnički čine preko 70% Amerike. Pa i Srbi u Ilinoisu bi čak, po tom principu, imali pravo na svoju državu u Severnoj Americi - objašnjava Vacić.

Tramp ispravlja brljotine Klintonovih

- Skot bi trebao da zna da Tramp u Amerci ispravlja greške Klintonove admnistracije na planu unutrašnje politike i Skot kao ostavština liberalnog činovništva Hilarine administracije treba da bude svestan da će Tramp uskoro početi sa promenama i na spoljnopolitičkom kursu - zaključio je Vacić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading