PINK RAZOTKRIO ĐILASA: "Cenzurisao i zastrašivao medije dok je bio na vlasti, a tu praksu nastavlja i sada"

Autor: Republika

Vesti

16.10.2018

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uređivaćki kolegijum TV Pink uputio je otvoreno pismo u kome je izneo kako je Dragan Đilas do je bio na vlasti cenzurisao i zastrašivao medije, a da tu staru praksu upotrebljava i sada.

RepublikaFoto: youtube.com/multimedium
Željko Mitrović

Gospodin Dragan Đilas,
 
Veliki brat markentiških sekundi dok je bio na vlasti i sada u opoziciji, nastavlja  sa starom praksom, cenzurisanja, zastrašivanja, ucena i zatvaranja medija. Dok je bio na vlasti istovremeno je bio vlasnik raznih markentiških agencija i tajkunskih tabloida, kombinujući politički i ekonomski monopol, određivao je uredjivačke politike i sistematski poslovno gušio medije, zarad svojih političkih i poslovnih ambicija. U periodu dok je bio na vlasti, od uštedjevine od 80.000 evra i jedne nekretnine, došao je do bogatstva od 25 miliona evra. Silu vlasti koristio je da se na grbači medija tako obogati. Vreme Velikog brata je prošlo, a loše navike i bahatost prema medijima su ostali. Đilas i njegovi saveznici, ne poznaju zakone koji uređuju oblast medija, već bi da medije disciplinuju prema svojim političkim i poslovnim potrebama. Đilas nikako da zaboravi vreme, kada je on lično određivao cenu reklamne sekunde, ali i uređivačku politiku. Među urednicima se još uvek pamti čuvena rečenica Đilasovog savetnika: Draganu se to ne bi dopalo. Očigledno da se Draganu i danas ne dopada neznatna podrška birača, a krivce za politički debakl pronašao je u medijima. Zatrpavanjem televizije Pink i ostalih medija krivičnim prijavama, zahtevima za njihovo zatvaranje, predstavlja otvoreni pritisak na medije i grubo mešanje u njihovu uređivačku politiku. Zato zahtevamo od svih domaćih i međunarodnih novinarskih organizacija da reaguju na bahato kršenje novinarskih sloboda. Vreme je da neko Velikom bratu-Draganu kaže da je Staljin mrtav.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Milan

16.10.2018 15:05

Đilasova nemoć sada se pokazala u punom svetlu. Poceo je da udara na medije koji imaju pravo na svoju uredjivacku politiku i koji su slibodni mediji.

ivana

16.10.2018 15:07

Tad je drzao sve pod sapom, tek ce njegova nedela da izadju na videlo!

hana

16.10.2018 15:08

Sramota sta je sve ovaj Djilas radio, stvarno se ponekad zaprepastim da su nas takvi vodili!

paramonte

16.10.2018 15:11

Srecom,Djilas sada nema nikakvog uticaja.