Veselji izričit: Formiraćemo vojsku, šta nas briga za Srbe

Autor: Tanjug

Vesti

15.10.2018

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, tvrdi da će Kosovske bezbednosne snage (KBS) biti transformisane u vojsku do kraja ove godne, bez obzira na to da li to želi Srpska lista ili ne.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kadri Veselji

- Mi ćemo formirati kosovsku vojsku u partnerstvu sa SAD i NATO. Ove godine će to biti učinjeno želi li to neko ili ne želi. Srpska lista je protiv, ali mi ćemo na tome raditi - rekao je Veselji novinarima u pauzi sednice parlamenta.

Veselji kaže da Priština "mora da ojača Kosovske bezbednosne snage i transformiše ih u Oružane snage Kosova".


- Radićemo na osnaživanju i povećanju budžeta za desetinu miliona... - kazao je Veselji i dodao da će današnja sednica palamenta biti nastavljena, a naredna, na kojoj će biti paket zakona o transformaciji KBS, je zakazana za četvrtak, prenela je prištinska GazetaExpress.

Poslanici najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja bojkotuju današnju sednicu, ali su najavili da će doći u četvrtak.
Foto: youtube.com/Vladan Stanojević
Kosovske bezbednosne snage

Armend Zemaj, poslanik DSK, kaže da su u četvrtak na dnevnom redu važni zakoni i zato će doći.


- Razlozi su već poznati. Sednica sazvana za četvrtak ima važnije zakone koji se odnose na transformaciju KBS-a u vojsku. DSK će prisustvovati toj sednici - rekao je on, prenela je Koha.

U međuvremenu, Albulena Hadžiju, poslanica Samoopredeljanja takođe je potvrdila da će poslanici tog pokreta prisustvovati sednici zakazanoj za četvrtak.

Istovremeno, međutim, ona je izrazila zabrinutost zbog odlaganja paketa zakona o transformaciji KBS i smatra da je razlog nedostatak sredstava u budžetu.

- Oni (vlast) su sada shvatili da nemaju budžet za transformaciju KBS, ali smo svejedno mi insistirali da ti zakoni budu na sednici - rekla je Hadžiju za Kohu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading