RADETA SE PRISEĆA SPORNOG TVITA: Hatidža je bila zlo od žene!

Autor: Republika

Vesti

13.10.2018

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radeta je posle nekoliko meseci od objavljivanja tvita povodom smrti predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović navela da se ne bavi time.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vjerica Radeta

- Ne bavim se time, bavim se ozbiljnim stvarima. Što se tiče tvita jeste nespretno napisan i zato je mogao da proizvede različite zloupotrebe. Ono što je izvesno, ja tu ženu nisam vređala ni po verskoj, ni po nacionalnoj osnovi. Ona je bila zlo od žene, ona je predvodila tu ekipu koja je tvrdila da je u Srebrenici bio genocid. Ona je upala kod predsednika Haškog tribunala posle oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju. To nema veze sa onim što pokušava da se predstavi u javnosti - rekla je Radeta za Prvu televiziju. 

Da podsetimo, posle tvita o Hatidži Mehmedović 60 poslanika Skupštine Srbije podnelo je zahtev za smenu Radete sa funkcije potpredsednice parlamenta. 

- Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz Udruženja biznismenki Srebrenice, ko li će je sahraniti, muž ili sinovi? - napisala je Radeta. 

Radeta je takođe komentarisala i izjavu predsednice parlamenta Maje Gojković koja zahteva promenu poslovnika zbog "preletanja"u druge poslaničke klubove. 

- Mi iz SRS smo ponosni na činjenicu da smo jedina politička partija koja nikada nikome nije ukrala nijedan mandat. Problem koji je eskalirao ovih dana i koji smeta i vladajućoj koaliciji ne može se rešiti izmenom poslovnika. Krađa mandata je bila prisutna poodavno, najpre su nam krali mandate socijalisti, pa su onda demokrate. Mi imamo svoj Ustav koji kaže da narodni poslanik moze nedvosmisleno da stavi svoj mandat politickoj partiji koja ga kandiduje. Poslaniku se mora omogućiti da svoj mandat stavi na raspolaganje stranci, nije dobro da RIK na osnovu unapred utvrđenog redosleda određuje ko će biti poslanik. Mi predlažemo da RIK mandate dodeljuje na predlog ovlašćenog predstavnika izborne liste. Još jedna ozbiljan prevara birača koalicione liste predizborne - navela je Radeta. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading