VUČIĆ ODBRUSIO KOMŠIĆU I PLENKOVIĆU

Autor: Tanjug

Vesti

11.10.2018

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, povodom izjave novoizabranog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisno, da je ponekad bolje prećutati i da želi odgovorno da gradi odnose sa BiH.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

- Srbija želi dobru saradnju sa BiH, i svom trojicom novoizabranih članova Predsedništva, sa Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Komšićem - podvukao je on.

Istakao je da neće da koristi svaku priliku, čak i kada je laka za sticanje političkih poena, da odgovara na tvrdnje bilo koga, iako, ističe, svakako nije naročito srećan zbog takve izjave. 

- Želim da na odgovoran način pristupam izgradnji odnosa u regionu i odnosa sa BiH. Bolje je ponekad prećutati. Manje štete u budućnosti - ukazao je on. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u razgovorima sa međunarodnim zvaničnicima nikada ne govori o Hrvatskoj, niti je primetio da se Srbija bavi Hrvatskom onako kako je to rekao hrvatski premijer.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GRIZELJ
Andrej Plenković

"Plenković mi nije ni na kraj pameti"

Adrej Plenković je, naime, izjavio da Srbija kleveće Hrvatsku u međunarodnoj zajednici, a Vučić ističe da sa međunarodnim zvaničnicima razgovara o važnim stvarima za Srbiju, o ekonomiji, problemima sa Prištinom...

- A, Plenković mi nije ni na pameti. Osim ako me neko ne pita, u životu ih nisam pomenuo - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će Srbi i Hrvati imati dobre odnose u budućnosti, što će, rekao je, jednog dana razumeti i Plenković, jer ni jedni ni drugi neće moći da opstanu ukoliko ne budu sarađivali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Stefana

11.10.2018 12:45

Samo oštro jer tako oni jedino razumeju.

Deja

11.10.2018 12:55

Diplomatski odgovor Vucica, kao i uvek!

Dinko

11.10.2018 12:59

Komšić je obična boranija ,ko njega šta pita...

Marko

11.10.2018 13:17

Vucicu svaka cast kratko i jasno,totalno su nebitni