Brnabić objasnila zašto je u stvari Trifunović "NA UDARU"

Autor: Tanjug

Vesti

11.10.2018

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica vlade Ana Brnabić smatra da glumac Sergej Trifunović, osnivač fondacije "Podrži život" za lečenje dece, nije na udaru u javnosti zato što je opoziciono nastrojen.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

- Pravo pitanje je zašto je Trifunović lečenje dece prebacio na polje političke borbe, odnosno zašto nije ostao u sferi filantropskog rada koji isključuje politiku u bilo kom domenu - rekla je Brnabić za Nedeljnik.

Lečenje dece SMS-om u inostranstvu krajnje je politički zloupotrebljena i najbolje plasirana kritika protiv vlasti, kaže Brnabić i ističe da je kritike ne sprečavaju da ceni nečiji umetnički rad, kao što je to slučaj sa glumcem Nikolom Kojom.


On je, ističe, neverovatan glumac i neće promeniti stav o njemu kao umetniku bez obzira koliko kritikovao Vučića i vlast.
Foto: youtube.com/printscreen/vecesaivanom
Nikola Kojo

- Ali, kada Kojo u tvitu napiše ''Sve, sve, ali nikad vam neću oprostiti lečenje dece SMS-om", ja onda pomislim ''čoveče, koliko mi iz vlade nismo uspeli da objasnimo ljudima šta smo uradili''. A pre 2014. taj institucionalni mehanizam lečenja dece nije ni postojao. 


Kaže i da je dramska spisateljica Biljana Srbljanović intelektualac kojeg posebno ceni, jer kritikuje vladu, ali je spremna i da pomogne, i dodaje da bi Srbija bila bolje društvo kada bi imala više tako hrabrih ljudi.
Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Sergej Trifunović

Brbabić je rekla da je Biljana Srbljanović, iako glasno kritikuje većinu stvari koje radi aktuelna vlada, odmah pristala da volonterski pomogne iz svog sektora u Savetu za kreativne industrije, zauzvrat ne tražeći ništa osim da nastavi da kritikuje vlast kada misli da je to potrebno.

- Kada bismo imali više tako hrabrih ljudi bili bismo drugačije i bolje društvo - kaže premijerka

Dodaje da poštuje i Ivana Vejvodu, kojeg bi volela da vidi u svom timu, jer je njegova kritika konstruktivna.


- Jer će vam uvek reći šta možete bolje da uradite. I biće srećan ako Srbija napreduje, što nam nedostaje u raspravi vlasti i opozicije, koja funkcioniše po principu ''što gore, to bolje" - kaže Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Gagag

11.10.2018 08:52

Sergej je priklonjen nazalost opoziciji i sav ovaj skandal oko fondacije koristi za prepucavanje sa ljudima na vlasti. Zalosno je sto je nasao takav put da bi bio u medijima.

Lela

11.10.2018 08:53

pa on uživa u toj medijskoj pažnji

Nikolaj

11.10.2018 08:54

Nije on nikada ulivao poverenje mnogima

Biljana

11.10.2018 08:57

Trifunovic je samo jeftino orudje u rukama opozicije.