Vučić najavio izbore iz Kazahstana, evo i za kada!

Autor: sputniknews.com

Vesti

10.10.2018

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će izbori u Srbiji biti održani 2020. i da se nada da niko ne misli da će nasiljem moći da uzme vlast.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić u Kazahstanu

Vučić, koji boravi u poseti Kazahstanu, rekao je novinarima, povodom intervjua Siniše Kovačevića, koji je izjavio da očekuje skoru promenu vlasti u Srbiji, da je on u pravu što je rekao da se narod nikada nije radovao jarmu i tamnici i zato su oni koji su ga prvo opljačkali, ojadili i tamničili, u dubokoj opoziciji.

- Izbori su 2020. Nadam se da niko ne misli da će nasiljem da uzme vlast. Imaće lokalne izbore, pa prvo tamo neka pobede ubedljivo kao u Majdanpeku, a onda 2020. na izborima. Ti koji su tamničili narod nikoga neće pobediti. Malo je Kovačević pobrkao lončiće, i nije shvatio ko je stavljao jaram oko vrata narodu - istakao je Vučić.

Upitao je za šta bi da se izbore, da rast ne bude 4,5 do 5 odsto, da nemamo smanjenje javnog duga, da se bore za zatvorene muzeje.

- Za šta da se bore, za dugove RTB, zatvaranje Železare, nula fabrika u Nišu. Da izlaze na ulice da nekog biju. Da bi neko mogao ponovo da nam vrati "Velikog brata", da zarađuje pare, a ostavi našoj deci špriceve i pacove u Pionirskom parku. Pet meseci, nervozni što su ubedljivo izgubili izbore, svakoga dana od 100 do 8.500, kada je bio maksimum, a što je bilo predstavljeno kao 100.000 do 800.000 ljudi, izvodili su na ulice. U to vreme su pretili svakog dana, i sa RTS, držali proteste protiv diktature, a diktatura je bila u tome što smo ćutali i pustili ih da se sami sklone i ponašaju kako hoće. Nisam podlegao pritiscima iz sopstvene stranke i inostranstva - naveo je Vučić.

On je podvukao da ne podleže pretnjama i nasilju

- Nikoga tada nisam hteo da primim na razgovore, jer zašto bi ih primio da mi objašnjavaju da treba da postavljam Sašu Jankovića za premijera, Jeremića, svetskog putnika koji nam soli pamet svakog dana, ali nikako da dâ odgovor odakle i zašto 200.000 evra iz jedne strane ambasade, odakle još pet miliona evra od pohapšenih u svetskom skandalu na računu. Čekam da se još malo rasplaču ovi sa RTS i da odu na neku zajedničku konferenciju za štampu - rekao je on.

Vučić je kazao da Srbija ide napred i gura svoje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (57)

Loading
Nina

10.10.2018 08:13

Opozicija moze samo da masta da ce nasilno preuzeti vlast.Narod ih ne zeli...

gana

10.10.2018 10:34

@Nina - Opozicija nece biti na vlasti zato sto narod to ne zeli.

Jakov

10.10.2018 10:47

@Nina - Opozicija je film koji je odgledan, a posto nema srecan epilog, nema potrebe da se u Srbiji ikada vise takav film pusti.

Laki

10.10.2018 08:13

Potpuna podrska predsedniku Vucicu....