"Neka je večna slava vrhovnom komandantu srpske vojske": Ova čitulja osvanula je u jednom današnjem listu, a znate li zašto?

Autor: Večernje novosti

Vesti

09.10.2018

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi su se pitali zašto je čitulja objavljena, a onda je su se setili zašto...

Foto: Public
Čitulja kralju Aleksandru

U jutrošnjim novinama pojavila se čitulja koja je potresla sve u Srbiji, a ona je namenjena, verovali ili ne kralju Aleksandru Karađorđeviću.

"Neka je večna slava i hvala Viteškom Kralju Ujedinitelju, Aleksandru I Karađorđeviću, vrhovnom komandantu srpske vojske u Prvom svetskom ratu i prvoj žrtvi fašizma u Evropi", pisalo je u čitulji koja je objavljena u Novostima.

Mnogi će se pitati zbog čega je ona sada objavljena. Neće ni slutiti da je danas veoma tužan dan za sve Srbe.

 

 

Za one koji ne znaju, na današnji dan 1934. godine u Marseju je ubijen kralj tadašnje Jugoslavije Aleksandar Karađorđević.

Hice u kralja ispalio je Vlado Georgijev Kerin, poznat kao Černozemski, član makedonskog VMRO-a (Unutrašnja makedonska revolucionarna organizacija) koji je i sam ubijen odmah po atentatu. U atentatu je ubijen i šef francuske diplomatije Luj Bartu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading