PROUSTAŠKA MRŽNJA: "ZA SRBE NEMA NORMALNOG ŽIVOTA U HRVATSKOJ"

Autor: Republika

Vesti

07.10.2018

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da "za preostale Srbe nema normalnog života u današnjoj Hrvatskoj kada jake proustaške snage pokazuju otvorenu mržnju prema Miloradu Pupovcu", predsedniku Srpskog narodnog vijeća, koji je, kako navodi Linta, "učinio više korisnih stvari za hrvatsku državu nego neki Hrvati".

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Pupovac

U saopštenju, Linta navodi, između ostalog, da se Pupovac 1991. zauzimao za samostalnost Hrvatske, omogućio je ustavne promene kojima je ta zemlja ustavno definisana kao nacionalna država hrvatskog naroda, a parlament - kao u vreme NDH - preimenovan u Hrvatski državni sabor, zatim, odbio je da podrži peticiju čiji cilj je bio da Hrvatska ne uđe u EU dok ne reši ključne probleme izbeglih i prognanih Srba, a bio je uzdržan i na izglasavanju "skandaloznog" zakona o pravima hrvatskih veterana.

Linta je saopštenje objavio povodom intervjua beogradskoj "Politici" u kome je Pupovac ukazao na "dosad neviđenu vrstu bezobzirnog napada kojem je nedavno bio izložen kod zagrebačke pijace i upozorava da nikad nije bilo više poziva i pretnji kojima se ugrožava život, na društvenim mrežama i forumima".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading