POČINJE HAJKA NA SRBE: Mediji bliski vlastima otkrili STRAŠAN plan! Na "crnom spisku" i patrijarh Irinej, istoričari i novinari

Autor: Republika

Vesti

06.10.2018

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Dnevne novine“, medij koji slovi za veoma blizak vlastima u Podgorici, u svom vikend-izdanju piše da se u Crnoj Gori priprema spisak građana Srbije kojima će u najskorije vreme biti zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog "blaćenja" i hajke na tu državu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Patrijarh Irinej

Izvor "Vikend novina" tvrdi da pomenuti spisak već postoji, te da su na njemu navodno istoričari Aleksandar Raković i Čedomir Antić, kao i "urednici i novinari pojedinih tabloida, ali i neki poznati TV voditelji".

Podgorički dnevnik piše da je "vulgarna kritika Crne Gore posebno izražena u jutarnjem programu Televizije Pink, gde se gotovo svakodnevno pozivaju gosti koji ne biraju riječi protiv države i predsednika Mila Đukanovića".

Dnevne novine dodaju da voditelji TV Pink, posebno Predrag Sarapa, dodatno podstiču svoje goste na tendencioznu i vulgarnu kritiku državne politike Crne Gore i njenih zvaničnika.

 Tome nije odolela ni Prva srpska televizija - dodaju "Dnevne novine" u svom vikend-izdanju.

Prema saznanju ovog lista, ne isključuje se ni upućivanje zvaničnog reagovanja crnogorskih institucija vlasniku Antena grupe u okviru koje je i TV Prva iz Srbije, zbog priloga koji je na toj televiziji emitovan 2. oktobra u Jutarnjem programu.

List navodi da je u prilogu posvećenom Podgoričkoj skupštini i plakatima koji su osvanuli u crnogorskim gradovima na kojima je pisalo: "Nikad više 1918.", istoričar Antić "otvoreno vređao Crnu Goru, Crnogorce, rugao se Božićnom ustanku, prozivao predsednika Đukanovića, a u jednom trenutku je crnogorsku vlast doveo u istu ravan sa onima koji su 1941. godine sarađivali sa fašistima i nacistima".

Neimenovani izvor lista tvrdi da se na spisku onih kojima će, zbog najvulgarnijeg blaćenja Crne Gore biti zabranjen ulazak u Crnu Goru, nalazi i sam patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej zbog "skandalozne izjave da je Srbima u našoj državi lošije nego što im je bilo u NDH i pod Osmanlijama".

Sve učestaliji napadi na Crnu Goru, prema pisanju "Dnevnih novina", u određenim državnim strukturama se posmatraju kroz dva momenta: pregovore Beograda i Prištine o Kosovu i pokušaj Srbije da skrene pažnju domaće javnosti sa tog problema, dok je drugi momenat ili razlog hajke približavanje 100. godišnjice Podgoričke skupštine, "čijim je odlukama Crna Gora nestala sa mape država Evrope i prisajedinjena Srbiji u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca", piše sputnik.

Neimenovani sagovornik podgoričkog medija navodi da država ovog puta na provokacije iz Srbije "neće sedeti skrštenih ruku", te da će se u "susret 100 godina od održavanja Podgoričke skupštine država odlučno suprotstaviti zloupotrebi tog datuma, kako je to već pokušano ovog leta u Budvi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading