JANKOVIĆ IZGUBIO KOMPAS: Skuplja potpise da smeni Vučića

Autor: Tanjug

Vesti

05.10.2018

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građanski blok 381 na čelu s predsednikom Sašom Jankovićem danas je na 18. godišnjicu 5. oktobra, političkog preokreta u Srbiji 2000. godine, počeo prikupljanje potpisa za smenjivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Saša Janković

Oni su počeli prikupljanje potpisa u Pionirskom parku ispred Predsedništva gde su prethodno u zemlju zabili minitransparente na kojima su bila ispisane poruke i pitanja upućena predsedniku Vučiću, a na kojima je između ostalog pisalo "Ne gazi Ustav", "Zašto se svađamo sa svojim susedima?", "Zašto smo sve dalje od Evrope", "Zašto država ne suzbija vršnjačko nasilje"...

Istovremeno, u drugom delu parka održan je skup koji je predvodio predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić. On je poručio da su 5. oktobar 2000. i puč ispred Narodne skupštine "omča porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM".


- Dosovski režim je u crno zavio naše porodice - dodao je Simić. 

Skupove je obezbeđivala policija, a incidenata nije bilo. 

Nakon toga, članovi i pristalice Građanskog bloka 381 uputili su se ka Narodnoj skupštini ispred koje je Saša Janković rekao da je 5. oktobar pre 18 godina pokazao da je svaku diktaturu moguće smeniti, ali da, kako je dodao, ova slika danas govori da to nije dovoljno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (66)

Loading
Vlada

05.10.2018 18:05

Sasa Jankovic stvarno nezna sta radi, sada prikuplja potpise, svestan da ce ga podrzati veoma mali broj gradjana.

Mara

05.10.2018 18:09

Neka ga, za cas ce se potpisati tih 50 ljudi...

Maja

05.10.2018 18:11

Teška budalčina, daj neka mu neko kaže izborne rezultate više!!!

Jovan

05.10.2018 18:14

Ovaj čovek bukvalno svakodnevno vrši politička samoubistva!