VESIĆ OŠTRO OPLEO PO ĐILASU: On se našao da proziva za 5.oktobar, A BIO NA SUPROTNOJ STRANI

Autor: Tanjug

Vesti

05.10.2018

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Mislio sam da nikada neću da doživim da Ðilas proziva bilo koga za 5. oktobar", izjavio je veceras član Predsedništva SNS Goran Vesić, jer je, kako je rekao, Ðilas bio na suprotnoj strani od ljudi koji su demonstrirali.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/ BEOINFO
Đilas i Vesić

Vesić je u izjavi Tanjugu ocenio da je licemerno što lider Saveza za Srbiju Dragan Ðilas govori o 5. oktobru, i istakao da je Ðilasov problem što postoje svedoci njegovog ponašnja pre i posle 5. oktobra. 

Kaže da svedoci mogu da potvrde kako je odbio ponudu Otpora da radi kampanju za njih.


- A kako bi prihvatio kada je u tom trenutku radio sa RTS-om? - upitao Vesić.

Licemerno od Đilasa

On navodi da postoje i svedoci koji mogu da potvrde da je premijer Srbije Zoran Ðinđić 2001. godine podneo krivičnu prijavu protiv Ðilasa jer je išao po firmama i lažno se pozivao na Ðinđića. 


- Dakle, stvarno je licemerno da Ðilas priča o 5. oktobru - poručio je Vesić.

On kaže i da kada je u pitanju bogaćenje, vreme posle 5. oktobra i politika bili su zlatni za Ðilasa. 

- Tada je Ðilas postao Tadićev direktor Narodne kancelarije, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačelnik. Kakvo je to vreme za Ðilasa bilo najbolje se vidi po tome da je 2006. godine prijavio da ima ženinu vilu na Dedinju, automobil iz 2003. godine i 70.000 evra ušteđevine. Kada je otišao sa vlasti, 2016. godine prijavio je da ima 24 miliona evra u nekretninama. Tako je u zlatnom vremenu koje je proveo na vlasti ovaj čarobnjak u bogaćenju na račun građana postao milioner - ukazuje Vesić. 

Navodi i da Ðilas stvarno misli da će se zaboraviti kako je oteo u Pionirskom gradu zemljište namenjeno za dečije igralište i napravio Kuću Velikog brata, prvi rijaliti u Srbiji na kojoj je zaradio milione.

Važi poziv na TV duel

Vesić kaže da i danas , 5. oktobra, podseća Ðilasa da važi njegov poziv da izađe sa njim na TV duel. 


- Kao što sam ga zvao 4. oktobra a zvaću ga i 6. oktobra. Ako se usudi ikada da prihvati poziv na duel biće to prilika da pričamo o tome kako se obogatio ali i šta je zaista radio 5. oktobra 2000. godine - napominje Vesić.

Ðilas je, prema "Blicu", reagovao na izjavu predsednika Srbije o 5. oktobru i optužio ga da taj datum koristi za reviziju istorije, kao i za obračun sa svim demokratskim snagama.

U reagovanju na današnju Vučićevu izjavu, u kojoj je, kako navodi, okvalifikovan kao pljackaš koji je otimao od naroda, uništio Srbiju, i kao covek koji je, uz Vuka Jeremica najbogatiji u regionu, Đilas kaže da je Vučićev nastup sraman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Marko Lučić

05.10.2018 17:34

Đilas je za građane Srbije prošlost i o njemu niko i ne razmišlja da se ponovo dočepa vlasti.

Veljko M

05.10.2018 17:36

Osetio Điki da je kasa puna, pa sada gleda da se nekako dočepa vlasti kako da je opljačka.

Maja

05.10.2018 17:37

Na osnovu svega što je radio, od Djilasa ne možemo očekivati nikako ništa pošteno!

Milivoj

05.10.2018 17:48

5. oktobar se Đilasu veoma isplatio. Ne čudi da ga opet priziva.