IZBOROM OBRADOVIĆA ĐILAS PONIZIO DEMOKRATE: Boško će biti šef DS kad ja budem Ronaldo!

Autor:

Vesti

05.10.2018

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas ponizio demokrate! Izbor Boška Obradovića za koordinatora svih poslanika Saveza za Srbiju u republičkom parlamentu samo je produbio raskol u već uzdrmanim Đilasovim redovima! Odluka koju je u ponedeljak donelo Predsedništvo SZS zatekla je demokrate, koji su odmah poručili da lider Dveri njima ne može da bude nikakav šef.

RepublikaFoto: Telegraf/Đ. KOJADINOVIĆ
Radoslav Milojičić Kena

PEKIĆ, PA BOŠKO

Iako je Obradović najavio da će o svim skupštinskim pitanjima razgovarati i dogovarati se sa šefovima poslaničkih grupa, među kojima je i DS, demokrate očigledno na to ne daju ni pet para.

ON NE BI U POSLANIKE Kristijano Ronaldo

To i ne čudi, imajući u vidu da će poslanicima stranke koju su osnovali intelektualci, poput Borislava Pekića i Koste Čavoškog, danas šefovati Obradović.

Radoslav Milojičić Kena, poslanik DS, nije želeo da komentariše odluku saveza, ali je za Srpski telegraf duhovito obrazložio svoj stav.

- Mogućnost da mi Boško bude šef je jednaka tome da sutra zaigram u Juventusu umesto Ronalda - rekao je Kena u svom maniru.

Đilasov SZS je zadao fatalni udarac demokratama

Dejan Vuk Stanković, analitičar

Za razliku od Milojičića, ostatak demokrata juče nije bio raspoložen da kaže bilo šta po tom pitanju. S druge strane, nekadašnji član Demokratske stranke Nebojša Krstić poručio je da je, s obzirom na politiku koju danas propagira DS, Boško Obradović prirodni lider poslanika demokrata u Skupštini i najbolji mogući izbor Saveza za Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug
Boško Obradović

- Ko u DS može bolje da radi protiv odgovornog rešenja kosovskog problema? Ili ko od Boška može bolje da reprezentuje šovinizam i homofobiju koju je DS ulaskom u SZS usvojio kao svoju platformu? - rekao je Krstić.

Foto: Tanjug/N. Jovanović

DOTUKAO DS

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je stavljanjem Obradovića za šefa poslanika Đilasov SZS zadao fatalni udarac demokratama.

- Nužna posledica principa da svaki lider stranke postaje lider svim strankama. Iz tog opšteg principa sledi i logički zaključak da je lider Dveri nadređeni demokratama. Na vrednosnoj i medijskoj ravni to je jak udarac na već nokatuirani DS, a uzlet za Dveri, jer će bar neko vreme voditi glavnu reč u Skupštini, i to u ime i za račun svog ljutog ideološkog takmaca DS - naveo je Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Petar

05.10.2018 05:41

Svi smo znali da će do ovoga doći. Pravi DS-ovci imaju častan izlaz jedino ako se odvoje u posebnu partiju, koju neće "prodavati" i brukati nikakve marionete poput Lutovca. O Đilasu ne treba ni pisati.