SEME MRŽNJE USAĐENO OD MALENA: Srbi iz Orahovca traže od policije da im zaštiti decu

Autor: Tanjug

Vesti

04.10.2018

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa albanskih dečaka iz Orahovca danima maltretira srpsku decu koja se igraju na igralištu u gornjem delu grada i na prostoru pred samom crkvom, a roditelji su pokrenuli peticiju sa zahtevom da policija zaštiti njihovu decu, prenosi RTV Kim.

Ilustracija

Stotinak roditelja i ostalih građana se na peticiju odlučilo zbog sve učestalijih verbalnih i fizičkih napada albanskih decaka na srpsku decu u Orahovcu.

Od verbalnih napada kroz psovke i različite uvrede, od pre dva dana napadi su se pretvorili u pretnje "metalnim bokserom", navode roditelji u pismu predstavnicima policije i privremenom organu Opštine Orahovac.


Kako dalje navode, u odbranu svoga brata i ostale dece, priskočio je srpski mladić Nikola Matić, koji je potom priveden, pa pušten iz pritvora.
Foto: pixabay.com

- U trenutku kada se dečak sa bokserom ustremio ka njemu, ovaj ga je odgurnuo i udario. Dečaci su se razišli da bi otac albanskog dečaka posle pretnji i verbalnih napada prijavio slučaj KPS-u i srpski mladić završio u pritvoru - objasnili su roditelji.


Pomenuto igralište je neposredno po završetku rata sagradio UNMIK da bi tadašnjoj izolovanoj srpskoj omladini obezbedio prostor za rekreaciju i razonodu. 

Kasnije je igralište preuzela škola, koja vlasniku parcele plaća kiriju, kako bi u nedostatku fiskulturne sale, mogla da izvodi nastavu iz fizičkog vaspitanja.
RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO
Ilustracija

Međutim, kako ističu potpisnici pisma, ovo igralište svakim danom sve manje koriste oni kojima je prevashodno namenjeno - srpska deca, koju sa igrališta proteruju drugi dečaci i omladinci koji dolaze iz drugih delova grada.

- U cilju sprečavanja sličnih incidenata i u cilju mira i stabilnosti u našem gradu, u kojem bi deca mogla slobodno da se igraju i odrastaju, molimo hitnu reakciju, kako ne bi nečijom pogrešnom reakcijom došlo do sukoba sa težim posledicama - navodi se u juče upućenom pismu, koje je dostavljeno i redakciji RTV Kim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading