VULIN OTKRIO kada će ukinuti borbenu gotovost na jugu Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

03.10.2018

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će stanje najviše borbene gotovosti na jugu Srbije biti ukinuto kada se proceni da su "smetnje smanjene".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vulin

Vulin je za RTS kazao da će se o smanjenu borbene gotovosti odlučiti nakon njegovog razgovora sa načelnikom Generalštaba Milanom Mojsilovićem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić koji je i vrhovni komandant Vojske RS naredio je da se vojska stavi u stanje najviše borbene gotovosti pošto je u subotu, 29. septembra predsednik Kosova Hašim Tači došao na jezero Gazivode u pratnji nekoliko desetina pripadnika kosovskih specijalnih snaga ROSU.

Vulin je rekao da je Kfor znao šta se dešavalo na jezeru Gazivode, ali da se "pravio nevešt".

Komentarišući posetu Vučića Moskvi, koji je juče dva sata razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, Vulin je rekao da je Putin želeo da čuje stav "čoveka kome politički veruju i koji ima snagu da pokreće stvari u regionu".

"To je poruka čitavom svetu da u ovom trenutku kada je Srbiji teško, kada trpi brojne provokacije, ima moćnih zemalja koji hoće da podrže Srbiju", rekao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
miki

03.10.2018 07:34

Treba da ostanu u pripravnosti, jel djavoli nikada nespavaju

gale

03.10.2018 07:37

Ni po koju cenu ne ukidajte povecanu borbenu gotovost oruzanih snaga dok Siptari nekontrolisano divljaju na KiM, uz blagoslov njihovih dusebriznika.

Dacha

03.10.2018 07:42

Vidimo da su upadi ROSU jedinica cesti, treba biti uvek na oprezu.

Dinko

03.10.2018 07:50

Nema govora o opuštanju sve dok se ne potpiše neki sporazum koji će garantovati mir.