ĐURIĆ: JANKOVIĆ JE PROTOTIP POLITIČARA KOJI IZNEVERAVA OČEKIVANJA

Autor: Tanjug

Vesti

02.10.2018

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik GO Srpske napredne stranke Marko Ðurić kaže da predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković priželjkuje prevrate, jer zna da na izborima nema šta da traži.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Đurić kaže da je Janković ineverio očekivanja

- Janković bi trebalo da zna da je u demokratskim državama, u kojima se predsednik neposredno bira, najumesniji način da se neko izabere ili opozove upravo na izborima - navodi Ðurić u izjavi dostavljenoj medijima u kojoj komentariše poziv Jankovića da obeleži godišnjicu petooktobarskih promena.

Primećuje, međutim, da "ima nečeg umesnog u tome što Janković želi da pompezno obeleži godišnjicu petooktobarskih promena u Srbiji, jer upravo je on prototip političara koji izneverava očekivanja građana i simbol antidržavotvorne, sluganske politike koja je posle 2000. godine našu zemlju zavila u crno".

Ðurić primećuje i da se Jankoviću možda ne dopadaju pravila demokratskog izbora, jer je, kaže, poslednji put kada je imao priliku da na izborima traži podršku građana dobio je okvirno tri i po puta manje glasova od predsednika Vučića. 
RepublikaFoto: Tanjug
Saša Janković

Nema te propagandne akcije kojom se može poništiti činjenica Jankovićevog izbornog debakla i činjenica da ga Srbija ne želi, konstatuje Ðurić.


- Laže Janković danas kada tvrdi da mari za građane, demokratiju i za Kosovo i Metohiju, jer ljudi poput njega ne mare ni za šta osim za svoje ambicije i sebične interese - kaže Ðurić i dodaje da je on na jednak način prezirao građane Srbije i u vreme kada kao ombudsman nije ni prstom mrdnuo da pomogne Srbima na Kosovu i Metohiji, kojima je "praktično oduzeo srpsko državljanstvo i građanska prava".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
mirko

02.10.2018 20:55

Jankovic je jedan veliki licemer i lazov koji do podne mrzi sebe a od podne mrzi ceo svet.

sale

02.10.2018 20:58

Nikad nisam voleo ovakve ljude koji pricaju napamet sita je Srbija neradnika kakav je Jankovic.

bojan

02.10.2018 21:02

Ma Jankovic je prototip coveka.Covek koji svoju dusu,svoj narod prodaje za sitne dolare.nemoze se nazvati covekom.On nemoze na izborima vise od 0,7 procenata glasova osvoiti.

Anna

02.10.2018 21:14

Jankovic je mnoge ljude izneverio, nije nikako od poverenja.