VUČIĆ: O vojsci da ne pričaju oni koji su je uništavali!

Autor: Tanjug

Vesti

01.10.2018

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da o vojsci nikako ne bi trebalo da govore oni koji su je uništavali, a da naredbe vojsci izdaje u skladu sa Ustavom i zakonima i u skladu sa interesima građana Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Vučić je na pitanje novinara TV Pink da prokomentariše izjavu potpredsednika Narodne stranke Zdravka Ponoša koji je kritikovao podizanje borbene gotovosti Vojske kao i da je za to potrebno samo "da Vučić podigne obrvu" naveo:

- Samo nemoj on da govori ništa. Nemoj da govore oni koji su vojsku uništavali. Trebalo bi da zna Ustav Srbije. On je naučio da kada podignu obrvu neki u zapadnim ambasadama... ispunjava sve naloge. Ovde nije pitanje obrva već pitanje naredbi, a ja sam izdao naredbu u skladu sa Ustavom Srbije i zakonima Republike Srbije.


Kako je rekao, nekada zapadni ambasadori ni "obrvu nisu morali da podignu", a Ponoš je išao u uništavanje srpskog oruđa i oružja.

Vučić je upitao, a gde su to Ponoš i drugi zaštitili srpski narod ili doneli neko novo oruđe i oružje i dodao su ga samo uništavali.

- Meni ne naređuje niko. Donosim odluke u skladu sa Ustavom i ne samo u skladu sa njim - donosim ih u skladu sa interesima srpskog naroda i građana Srbije. Moje su odluke uvek odmerene, umerene, ozbiljne i odgovorne - rekao je Vučić.

Kako je naglasio, nikakve ratove nismo vodili, niti sukobe imali, ali nam niko nije ni proterivao narod od kada je premijer i predsednik Srbije i to u teškim i gotovo nemogućim uslovima.

- A naša vojska danas i naša vojska juče to nisu iste vojske - rekao je predsednik Srbije i rekao da samo treba pogledati vazduhoplovstvo sada i kakvo je nekad bilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading