MINISTAR NA STEROIDIMA nije tražio papire na uvid: BRNABIĆEVA o Vukovim nebulozama

Autor:

Vesti

01.10.2018

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska premijerka Ana Brbnabić izjavila je danas da su besmislice tvrdnje Vuka Jeremića da nije spominjala Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti u Ujedinjenim nacijama u Njujorku.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

- Ti su navodi potpune besmislice. Netačno je da u UN nisam spomenula Rezoluciju 1244. To što to nisam rekla u svom govoru na samoj Skupštini UN, u generalnoj debati... iako je potpuno jasno na šta sam mislila - rekla je premijerka novinarima u Beogradu upitana "da li to što nije spomenula tu rezoluciju u UN znači da je Srbija odustala od nje".

Ona je rekla i da je "jasno i glasno" pomenula Rezoluciju 1244 dan pre, kada je govorila u sklopu "Akcije za mir", gde je apelovala da se Misija UNMIK-a na KiM ne smanjuje ni u broju članova ni njen mandat, i da se ta rezolucija u potpunosti poštuje.


- To svi znaju, a posbeno onaj ko je bio u UN, tako da su to besmislene spekulacije nekog ko nema čime pametnije da se bavi nego da širi ovde lažne vesti - rekla je Ana Brnabić.

Ministar na steroidima nije tražio papire na uvid

Premijerka Ana Brnabić navela je da postoje zemlje koje ne mogu da nađu papire kojima su priznali Kosovo, jer se bivši šef diplomatije Vuk Jeremić time, kaže, uopšte nije bavio.

RepublikaFoto: Tanjug
Vuk Jeremić

- Imate zemlje koje ne znaju gde im je papir kojim su priznali Kosovo, a naša vlada, takozvani ministar na steroidima, putovao je, nije sletao u Srbiju, ali nije to tražio od zemalja koje su rekle ili za koje je Kosovo reklo da su priznale nezavisnost. Nije tražio da pogleda papir, tako da je to ono čime se mi bavimo - rekla je Ana Brnabić.

- Spomenula sam, spominjemo je uvek, na sastancima, i to se najbolje vidi u tome koliko je vlada uspešna u povlačenju priznanja jednostrano proglašenog tzv. Kosova u odnosu na sve ranije vlade - dodala je premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
Milan

01.10.2018 10:57

Zna se zvanični stav Srbije oko KiM i to je jasno svima, sve ostalo su besmislice.

Sara

01.10.2018 11:05

Jeremić samo i priča besmislice.

Bojan

01.10.2018 11:05

Vuk Jeremic moze da kaze neku istinu jedino kada pogresi.

stefan

01.10.2018 11:07

Ljudi su oguglali na nebulozne izjave Vuka Jeremica i njemu slicnih kolega, izgleda da premijerka jos uvek nije.