NIJE ĐILAS LIDER, NAŠ VUK ĆE VODITI SRBIJU: Potvrđeno pisanje Srpskog telegrafa o raskolu u Savezu za Srbiju

Autor:

Vesti

30.09.2018

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni mesec dana nije prošlo od zvaničnog osnivanja Saveza za Srbiju, a raskol je već na pomolu! Najbliži saradnici predsednika Narodne stranke u javnosti kao budućeg "lidera demokratske Srbije" već predstavljaju Vuka Jeremića, pa je očigledno da je on već odlučio da napusti Savez Dragana Đilasa. Time je potvrđeno pisanje Srpskog telegrafa da Jeremić planira da okrene leđa Đilasu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Pukla tikva: Na pomol raskol u Savezu za Srbiju

To je sada potvrdio i najbliži saradnik lidera NS Vladimir Gajić, inače šef pravnog saveta, koji najčešće i prenosi njegove poruke preko društvenih mreža.

- Vuk je pristojan, informisan, obrazovan i svetski školovan, tolerantan... Bez premca najkompetentniji političar u Srbiji. Gledali ste budućeg lidera demokratske Srbije - napisao je Gajić na Tviter nalogu povodom televizijske emisije u kojoj je gostovao predsednik Narodne stranke.

Ovakve poruke ne iznenađuju političke analitičare jer, kako ocenjuju, Jeremić ne može da podnese što nije lider Saveza, već se Đilas nametnuo kao vođa.

Vuk Jeremić nikada nikome nije bio pouzdan saveznik i politički partnerDejan Vuk Stanković, politički analitičar

 

- Jeremić nikada nikome nije bio pouzdan saveznik i politički partner. Njega vode dve stvari: beskonačna lična ambicija i političko kalkulanstvo. Dakle, kad lična ambicija ne bude mogla da se realizuje preko Saveza za Srbiju, politički kalkulant u Jeremiću će naći načina da se "zahvali" SZS. To zna i Đilas i kompanija. Tu ideologija nije važna. Važno je samo da Vuk Jeremić bude "veliki državnik", a SZS je prolazna stanica - smatra politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Samo nedelju dana ranije, Gajić je, podsetimo, praktično u ime Narodne stranke, takođe preko društvenih mreža, žestoko iskritikovao i Đilasa i Savez, i to povodom skandaloznog tvita predsedavajućeg člana SZS Željka Veselinovića o premijerki Ani Brnabić, ali je Đilas stao u njegovu odbranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
iv

30.09.2018 18:40

Poceli su da kopaju oci jedan drugome,opozicija je to ...nista cudno

Aleksa

30.09.2018 18:40

S obzirom od koga je sastavljen, taj savez ne može dugo ni trajati.

iv

30.09.2018 18:41

sta bi pascad drugo nego da se laju i ujedaju

Sale

30.09.2018 18:44

Zaboravljena je i treca stvar koja vodi jeremica. To je po znacaju mozda i prva. Radi se o pohlepi za novcem, a sve drugo je nebitno.