"UMESTO DA IZAĐE NA TV DUEL, ĐILAS TUŽI RTS"

Autor: Tanjug

Vesti

30.09.2018

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva Srpske narodne stranke Goran Vesić osudio je danas postupak jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa, koji je tužio RTS posle Vesićevog poziva da u TV duelu objasni kako se obogatio dok je obavljao javne funkcije.

RepublikaFoto: Betaphoto/B.BOŽIĆ
Dragan Đilas

- Umesto da prihvati moj poziv na TV duel kako bismo pred građanima Srbije raspravili kako je uništio PKB, kako se obogatio na javnoj funkciji i kako je upravljao medijima dok je bio na vlasti, Ðilas tuži RTS zbog moje izjave!? Neverovatno! - naveo je u saopštenju Vesić.

Hoće da uređuje medije

On je ocenio da ta tužba pokazuje pravo lice Dragana Ðilasa. 


- On tužbom želi da uređuje program javnog servisa i da zabrani da gostuje bilo ko ko sme da govori o tome kako se bogatio dok je bio na vlasti. Da nije tako, Ðilas bi izašao na TV duel sa mnom ili bi tužio mene, pa bismo na sudu dokazivali kako je krao - rekao je Vesić i podvukao:

- Zato je Ðilasova tužba protiv glavnog urednika RTS za reči koje sam ja izgovorio u programu koji je emitovan uživo, pokušaj da se utiče na uređivačku politiku javnog servisa i pritisak na medije. Jednostavno, Ðilas je naučio da uređuje medije, a posebno RTS, dok je bio na vlasti, pa bi to da radi ponovo - naglasio je Vesić.

On je ponovo pozvao Ðilasa na TV duel "umesto što tuži medije koji se usude da pozovu u program nekoga ko se usudi da priča o njemu". 

- Pa da u duelu pričamo o PKB-u, ali i o tome kako je trgovao reklamnim sekundama sa istim tim RTS-om dok je bio Tadićev direktor Narodne kancelarije, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačelnik. Kako je promet Ðilsovih firmi u trgovini sa RTS bio preko 70 miliona evra, kako je obim posla njegovih kompanija od kako je došao na vlast porastao i preko hiljadu puta i kako je oteo zemlju namenjenu rekreaciji dece i omladine u Pionirskom gradu i napravio Kuću Velikog brata - rekao je Vesić.

"Navika je čudo"

- Na kraju, ne mogu da ne primetim kako ovaj tajkun tužeći javni servis traži 100.000 hiljada dinara. Navika je čudo. Ni sada Ðilas ne propušta da uzme neki dinar od javnog servisa. Svejedno je njemu da li je to 100 hiljada dinara za tužbu ili milioni evra za trgovinu sekundama. Važno je da Ðilas uzima državne pare - zaključio je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
Vesticara

30.09.2018 16:32

Ridja lopurda...

ivana

30.09.2018 16:44

Ahahahah, koji bre duel, ovaj iz misije rupe tek sto je izasao!

ivana

30.09.2018 16:46

Tuzio RTS? Znaci ni tu mu vise ne stima veza, jadnoooo!Tako je to kad se drzi svog djavoljeg saveza!

Slavica

30.09.2018 17:07

Ne sme da izadje, pre da je to.