BEČIĆ O HAOSU NA KIM: Ispad ROSU ugrožava dijalog

Autor: tanjug

Vesti

29.09.2018

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić ocenio je večeras da hapšenje Srba na severu Kosova i Metohije i upad specijalne jedinice Rosu na Gazivode ponovo ugrožava i obesmišljava proces i dijalog u kojem treba da se dođe do kompromisnog pomaka i sporazuma koji bi mogao da dovede o trajnog mira i stabilnosti u regionu.

RepublikaFoto: Tanjug
Igor Bečić

- Predsednik Srbije i Srbija su dosta puta dokazali da su trajno posvećeni mirnom, suštinskom i političkom rešavanju pitanja Kosova i Metohije. Sve učestalije provokacije od strane prištinskih Albanaca pokazuju da oni ne žele kompromis, već samo nasilje, sever bez Srba i kršenje svih ranije postignutih dogovora - ocenio je Bečić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Prema njegovim rečima, potpuno je jasna njihova namera za uspostavljanje takozvane vojske Kosova i zaštita svih zločinaca koji su okrvavili ruke.

- Krajnje je vreme da od predstavnika međunarodne zajednice i Frederike Mogerini vidimo jasnu i odlučnu osudu i političku reakciju kako bi urazumili albanske lidere u Prištini i vratili ih u okvir dijaloga i kompromisa za kosovsko-metohijsko pitanje - navodi Bečić.

On ukazuje da državnička odgovornost i posvećenost budućnosti i stabilnosti ovog regiona predsednika Vučića zaslužuje punu podršku prestavnika međunarodne zajednice u nastavku dijaloga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading