ZAVETNICI UPOZORAVAJU: Upad ROSU uz blagoslov NATO i stranih službi

Autor: Tanjug

Vesti

29.09.2018

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upad specijalne jedinice kosovske policije ROSU na sever Kosova i Metohije motivisan je unutrašnje-političkim interesima kosovskog predsednika Hašima Tačija, koji se suočava sa velikim pritiskom opozicije, smatraju u Srpskom saboru Zavetnici i navode da je cilj Albanaca da ovakvim aktivnostima i provokacijama sprovedu plan za vojno zauzimanje severa KiM.

RepublikaFoto: zavetnici.rs
Predstavnici Zavetnika

- Po sredi je pokušaj tihe okupacije većinski srpskog naseljenog dela teritorije naše južne pokrajine i bilo kakva anemična reakcija Beograda predstavljala bi samo jednu vrstu prećutne saglasnosti - navodi se u saopštenju.

Ističe se da je upad albanskih ekstremista i hapšenje Srba na severu KiM prelazak crvene linije i dodaje da se "teror" ROSU jedinica odvija uz ''blagoslov'' NATO pakta i američkih i britanskih obaveštajnih struktura". 


- Licemerno saopštenje Kfora u kojem poručuju da nemaju informacije o zauzimanju Gazivoda pokazuje da se ponavlja praksa zapadnih centara koji skrštenih ruku posmatraju nasilje nad Srbima i ugrožavanje bezbedonosti na KiM - piše u saopštenju. 

Kako se dodaje, očigledno je da, uprkos konstantnom pozivanju Beograda na mir i kompromis, zapadni politički centri nastavljaju da pružaju podršku jednostranim aktivnostima Prištine.

Srpski sabor Zavetnici pozvao je državno rukovodstvo da pošalje jasnu i nedvosmislenu poruku Prištini i njenim međunarodnim pokroviteljima da je Srbija spremna da zaštiti svoje građane na KiM i srpsku državnu imovinu. 

- Smatramo da je neophodno da Beograd povodom situacije na KiM obavesti sve svoje strateške međunarodne partnere i zatraži hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN - dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading