Antić: Današnje Gazivode ponoviće nam se na drugom mestu ako budemo oklevali!

Autor: Republika

Vesti

29.09.2018

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Upad specijalaca iz Prištine u kompleks jezera Gazivode, ilegalan je i nasilan čin i direktno ugrožava politički proces u kojem se traži kompromisno i dugoročno rešenje za Kosovo. Samo zahvaljujući pribranosti i državničkoj odgovornosti predsednika Vučića, ova nova avantura prištinskih vlasti je propala, uz još jednu potvrdu da niko ne može da ponižava Srbiju i ugrožava srpski narod", oglasio se saopštenjem povodom novonastale situacije ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić

- Srbija, njen predsednik i njena Vlada, potpuno su posvećeni mirnom i političkom rešavanju pitanja Kosova, ali i danas smo nažalost, dobili potvrdu da sa prištinske strane žele drugačije rešenje, uz nasilje i kršenje svih dogovora. Zato očekujemo brzu i odlučnu političku reakciju svih međunarodnih činilaca, kako bi vratili Prištinu u okvire dijaloga i sporazumevanja. To je isključivo njihova odgovornost i oni imaju na raspolaganju sve mehanizme da to urade  stoji u saopštenju i dodaje: 

- Nasilna akcija na Gazivodama treba i nama u Srbiji da bude opomena da moramo podržati politiku odgovornog pronalaženja kompromisnog rešenja za Kosovo, dakle politiku koju zastupa predsednik Vučić, jer će nam se današnje Gazivode ponoviti na nekom drugom mestu samo ako oklevamo u postizanju kompromisa i priželjkujemo nekakvo zamrzavanje konflikta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading