"SAD JE TEK NEIZVESNO KAD ĆE VUČIĆ U BRISEL"

Autor: Tanjug

Vesti

29.09.2018

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić kaže da je upadom specijalnih jedinica ROSU na Gazivode dijalog Beograda i Prištine koji se vodi pod okriljem EU u Briselu sve neizvesniji, a to je, ocenio je, rezultat neodgovornog i nedopustivog ponašanja Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug
Ugrožen dijalog u Briselu: Hašim Tači, Federika Mogerini i Aleksandar Vučić

On je, međutim, u obraćanju novinarima na vanrednoj konferenciji, poručio da će Srbija pobediti one koji misle da mogu da se igraju na ovaj način, a onima koji su, kako je rekao, svojom neodgovornošcu doveli do toga da dijalog između Beograda i Prištine doživi ovakvu sudbinu kakvu je danas, poručio je da će sada malo teže videti predsednika Vučića u Briselu nakon svega ovoga.

Dosta sa igricama

- Malo teže će da imaju ljude prema kojima će ovako da se ponašaju kao što su se danas ponašali prema celoj Srbiji - rekao je Ðurić.


Ðurić je naveo i da je laž da se ovo danas desilo zbog "političkih igrica" u Prištini, jer, kako kaže, niko se zbog takvih stvari ne igra sa ratom i mirom.

- Zato danas iz Beograda poručujemo - dosta je sa igricama - rekao je Ðurić, podsetivši na situaciju pre izraelsko-egipatskog konflikta, kada su se, kako je rekao, na sličan način "prelazile linije" 16 ili 17 puta, a da je "17. put izbio jedan od najžešćih i najkrvavijih sukoba".

Ðurić je podsetio i na reči predsednika Vucića u Kosovskoj Mitrovici da Srbija želi kompromis i mir, ali da "časa neće časiti da zaštiti srpski narod na KiM u skladu sa međunarodnim pravom".

On je obavestio javnost da se u ovim trenucima na čitavoj teritioriji naše zemlje sprovode aktivnosti Vojske Srbije i Miinistarstva unutrašnjih poslova u skladu sa naređenjima koja je izdao predsednik Vučić, kako bi se, dodao je, stvorili preduslovi za to da se ovakvo ponašanje zaustavi.

- Mi ni od koga iz EU ne očekujemo više bilo šta. Nikakvih ni objašnjenja ni komentara, odgovora kao što vidite nema. Svi se prave nevešti. Drskost i bezobrazluk kao da nemaju kraja i sada se na tu drskost i bezobrazuk nižu i laži kako se tobože ovo smiruje - rekao je Ðurić.


Obratio se i "onima koji su govorili o tome kako će nam procvetati ruže i kako će nam fantasitično biti ako ne bude nikakvog dogovora i rešenja, i kako će divan biti taj zamrznuti konflikt".

- Evo ja im čeestitam svima na divnim rezultatima zamrzavanje konflikta i svima koji su se radovali i u Beogradu, od raznih opozicionih političara do nekih koji se skrivaju iza svešteničkih odora... Ta vrsta neodgovornog i neozbiljnog ponašanja mislim da je danas potpuno demaskirana - ocenio je.

Izaćićemo kao pobednici

Građanima Srbije Ðurić je poručio da mogu biti potpuno sigurni u naše institucije, organe i sistem bezbednosti koji će, kako je naveo, na mudar, promišljen i pametan način i u stalnoj komunikaciji sa predsednikom Vučuhem i drugim članovima državog rukovodstva donositi odluke u interesu zaštite našeg stanovništva na KiM.

- Srbija će sasvim sigurno uspeti da izađe pobednički iz ove vrste napada i pokušaja da se narod na KiM zastraši i da se protera sa svojih ognjišta - rekao je Ðurić i posebno Srbima na KiM poručio da ne brinu, da su Beograd, državno rukovodstvo i srpski narod čvrsto uz njih i da neće dozvoliti teror, progon i nasilje - zaključio je Ðurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Maratonac

29.09.2018 15:50

Ako EU sad ne reaguje na albansko divljanje, onda cela zapadna civilizacija treba da se stidi.

Moki

29.09.2018 16:01

Србија само прати шта се дешава али је у сваком тренутку спремна да помогне свом народу.

Gaga

29.09.2018 16:12

Nema smisla sklapati dogovore, dok se prethodni ne ispune.

Mira

29.09.2018 16:12

Kako stoje stvari Pristina mora pokazati mnogo kako bi pregovori bili nastavljeni.