ANTIĆ NEMA DILEMU: Srbija može da bude među liderima u proizvodnji bakra

Autor: Tanjug

Vesti

28.09.2018

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić očekuje da će današnji sastanak u Nišu predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Ziđina i Nevsuna, dati dodatni impuls da se strateško partnerstvo za Bor i istraživanja u projektu Timok razvijaju ubrzano i u interesu Srbije. Antić je za Tanjug rekao da je danas, pre svega, ideja da predstavnici kompanija Ziđin i Nevsun informišu predsednika o planovima, aktivnostima i investicijama.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Antić

- Duboko verujem da, zbog značaja dva projekta - strateškog partnerstva RTB-a i Ziđina, i istraživanja Nevsuna u okviru projekta Timok, što će uskoro po svemu sudeći preći u ruke Ziđina, da to pruža mogućnost da Srbija bude jedan od najvećih evropskih proizvođača bakra - istakao je Antić. 

Kaže da očekuje snažnu podršku predsednika Vučića razvoju ta dva projekta, koja će imati izuzetan značaj za ukupnu srpsku ekonomiju, celu istocnu Srbiju, za rast BDP-a.


To će značiti i bolji život građana, i to ne samo u Boru i Majdnpeku, već i u Negotinu, Knjaževcu, Zaječaru… 

- Predsednik je dao podršku svim aktivnostima koje su nas dovele do sjajnog posla sa Ziđinom - dodao je Antić. 

Ukazao je da su i predstavnici MMF-a izuzetno povoljno ocenili aranžman za Ziđinom, zato što, kaže, znaju kakva nam je bila početna pozicija pre nekoliko godina, a dokle smo došli. 

- Potpuno smo promenili sliku RTB Bor i on je sada jedan od oslonaca svih naših budućih planova, a do pre nekoliko godina je bio problem koji smo morali da rešavamo iz budžeta - rekao je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading