STEFANOVIĆ: Bivša vlast KiM predala "na tacni"!

Autor: Tanjug

Vesti

27.09.2018

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovarajući na pitanje poslanika sa liste SDS-Narodna stranka, Miroslava Aleksića o tome za koju je politiku o KiM predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je poražena, kao i koja je "sledeća politika koju će voditi u Briselu", Stefanović je kazao da je očigledno da su "neki ljudi svoju politiku pomešali sa nekom drugom".

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Nebojša Stefanović

Stefanović je u parlamentu odsetio da se dijalog o KiM jedno vreme vodio u UN u kojima, kaže, ima država koje podržavaju suverenitet Srbije i koje imaju mehanizme da ne dozvole preglasavanje i uslovljavanje.

On je naveo da su "mudrom politikom" Vuka Jeremića, Draga Ðilasa, Borisa Tadića, pregovori prebačeni u EU, iako su, kaže, oni znali da je najveći broj država članica EU priznao nezavisnost Kosova.

- Šta to znači nego predaju na tacni, dajete priliku onima koju su priznali Kosovo da rade šta hoće. Onda fingirate pregovore i dajete sve što ste mogli da date, postavljate granicu na Jarinju i mlatite ljude koji su pokazali da se ne slažu sa takvom politikom - rekao je Stefanović u skupštini, u delu sednice predviđenom da ministri odgovaraju na pitanja poslanika.

Ministar je dodao da je nakon toga pitanje o KiM pred Međunarodnim sudom pravde "koncipirano na najgluplji način i štetočinski po interese Srbije", a posledice toga su bile da je novi talas zemalja priznao nezavisnost Kosova.

- Od tog momenta neko je morao da se žestoko bori, a u vreme ove vlade i predsednika Vučića mnoge zemlje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova - rekao je Stefanović i upitao poslanika: "A za koju ste se vi zemlju izborili?"

On je rekao da je Vučić povukao mnogo poteza u Briselskom dijalogu koji garantuju Srbima opstanak na KiM i da mu nije teško da ode na KiM i razgovara sa Srbima, dok oni koji su vodili državu do 2012.godine, kako kaže, nisu ni dva puta bili na KiM, a zanima ih samo povratak u fotelju.

Govoreći o tome kakvi su nekada bili razultati vlasti, a kakvi su danas, Stefanović se osvrnuo na privatizaciju Poljoprivrednog kombinata Beograd.

Stefanović je rekao da je "jedina Dilasova nesreća što nisu uspeli da privatizuju PKB" i da su Ðilas i "Miškovićevi ljudi" uzeli kredite za PKB i napravili 80 miliona evra duga u PKB-u, napravili fiktivni dobitak od preko milijardu dinara, a tadašnjem gradskom rukovodstvu, kaže, podelili 650.000 evra bonusa.

- Tako su odgovorno vodili politiku 2012. godine da je bilo pitanje, ne da li ćemo moći da isplaćujemo penzije, nego da li će moći da se isplaćuju i plate - kaže Stefanović.

Sednicu su napustili poslanici Srpske radikalne stranke, jer su smatrali da se ne poštuje Poslovnik o radu Skupštne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (70)

Loading
milos

27.09.2018 17:31

To svi znamo,nego mi je zao sto se koplja lome na Vucicu.

MISKO

27.09.2018 17:34

DS je osakatio Srbiju ,unistio narod totalno.

Iv

27.09.2018 17:34

Konačno da neko stvari nazove pravim imenom. Bravo Stefanovicu.

Ilija

27.09.2018 17:36

Oni su prodali Kosovo, a sada blate umesto da se povuku i stide svojih poteza iz proslosti.